שלום רב אני חושב כבר הרבה זמן על לשלב לימודי הנדסאי קירור והנדסאי חשמל ורציתי לברר האם זה כדאי ואם כן מה ללמוד ראשון . האם כשיהיה לי הנדסאי חשמל אני אוכל לקבל פטורים מחלק גדול מהקורסים בהנדסאי מיזוג והאם פטורים זה אומר יותר זול או שרק לא אצטרך להיות נוכח ? אני בא מרקע חרדי ואין לי 12 שנות לימוד היות ולמדתי בישיבה תורנית האם כדאי לי לעשות מכינה הנדסאית או שכדאי לי ללמוד בגרויות והאם מספיק חלק מהבגרות או שצריך בגרות מלאה כשאין 12 שנות לימוד .אשמח אם תענו לי תודה רבה לכם
נ
נועה סטרוז
לימודי הנדסאי קירור והנדסאי חשמל
שלום חיים,
למיטב ידיעתי בשני תחומי הלימוד ישנם קורסים חופפים ואני מאמינה שיכולים להינתן לך מספר פטורים במידה ותתחיל עם הנדסת חשמל אך זוהי תשובה שאך ורק מוסד הלימודים יוכל לתת לך, כמו גם לגבי בעלויות של הקורסים והפטור מתשלום במידה ותקבל פטורים. מוסדות הלימוד המציעים מסלולי לימוד הנדסאי חשמל הינם: מכללות אורט בסניפים כפר סבא, נתניה, קריית ביאליק, ירושלים, תל אביב, רחובות, מכללת ספיר, מכללת כנרת, ביה"ס הארצי להנדסאים קריית הטכניון חיפה, מכללת נצרת עילית יזרעאל, הקריה ללימודי הנדסה וטכנולוגיה ת"א, המכללה למנהל - חיפה, ראשל"צ, אשדוד וירושלים, המרכז הטכנולוגי אריאל, המכללה הטכנולוגית באר שבע ועוד.
מוסדות הלימוד המציעים לימודי הנדסאי קירור ומיזוג אויר הינם: המכללה למנהל, הטכניון, בית הספר להנדסאים של אורט, המכללה הטכנולוגית באר שבע ועוד.
הקבלה ללימודים שונה מעט בין מוסד לימודים אחד לשני ובחלק מן המוסדות יקבלו אותך רק עם מכינה או בתנאי שתשלים את 12 שנות הלימוד והבגרות שלך ובחלק יקבלו אותך בתנאים שונים.
במידה והיו לך שאלות נוספות תוכל לפנות לצוות הייעוץ שלנו באמצעות הטופס המקוון שצירפתי עבורך.