אני מעוניין ללמוד לתואר הנדסאי מכונות- רכב. הבנתי שלאחר הלימוד של הרכב אני יכול להישאר עוד שנה וללמוד גם הנדסאי מכונות. האם הלימודים קשים ומצריכים הרבה שעות לימוד?או שהלימוד קלילו וניתן לעבוד וללמוד את התואר הנוסף בערב?
ד
ד"ר יוכבד פנחסי אדיב
מענה
לא ברור מה המסלול אותו אתה רוצה ללמוד בתחילה טכנאי או הנדסאי ולאור זה להמשיך. קרא שוב את שאלתך ותקן בהתאם על מנת שאוכל לדעת לאיזה תואר הנך מעוניין להמשיך. (הנדסאי להנדסאי במכונות?)
ק
קובי
תשובה
אני מתנצל אם לא הסברתי את עצמי כראוי. אני רוצה ללמוד לתואר הנדסאי מכונות, הנדסאי מכונות מתחלק ל3 נושאים, רכב, CNC ומכנוטריקה או משהו כזה. בשנה הראשונה כולם לומדים את אותו החומר, בשנה השניה הכיתות מתפצלות, מי שבוחר להעמיק בתחום הרכב, לומד להנדסאי מכונות- רכב. האחרים לומדים להנדסאי מכונות-CNC/מטרכורוניקה. רציתי לדעת, במידה ואני לומד הנדסאי מכונות רכב, ואני מחליט שאני רוצה עוד תעודה, ולכן אני ילמד גם מטרומכניקה(כאמור רק שנה אחת) עד כמה זה קשה ללמוד את התואר הנוסף במגמת ערב? ביום לעבוד בתור הנדסאי מכונות רכב, בערב ללמוד לעוד תואר של הנדסאי מטרומכניקה.
ד
ד"ר יוכבד פנחסי אדיב
מענה
זןו כבר דרכה של השלמה. תודה על ההסבר, ניראה לי שקשה זה משהו מאוד אינדוודואלי- לך על המעניין בעיקר. אני חושבת שקודםכל תתחיל ואז תראה מה מתאים ואם בכלל תרצה. זהי אופציה נהדרת עלבוד ביום וללמוד בערב . המון בהצלחה