אני בן 35 נשוי + 2 אני עובד בתחום המחשבים מאז 2007 אחרי שעשיתי קורס בתחום במשך שנה וחצי. אני בהתלבטות מאוד רצינית האם ללמוד כעת לתעודה נוספת - הנדסאי/תואר ראשון/מהנדס. חשבתי ללכת על לימודי הנדסאי - כי הלימודים , לכאורה , נראים קלים יותר ודורשים פחות השקעה וזמן (זמן שאין לי - כשיש לי לסייע לזוגתי בגידול ילדים קטנים ) אבל מצד שני גם קראתי בפורומים שתעודת הנדסאי לא נחשבת בשוק העבודה. לעומת זאת תואר ראשון/מהנדס - הם לימודים שיתפרסו על פני 4-5 שנים בלימודי ערב , וידרשו ממני הרבה יותר השקעה ולא ישאיר זמן למשפחה.
מה בוחרים ? מה מחליטים ? נשארים עם תעודה מקצועית וממשיכים בקריירה או שחוזרים לספסל הלימודים ולפחות זמן חשוב עם הילדים הקטנים.
תודה רבה
ש
שני יונגר
לימודים לאיזו מטרה?
שלום עומרי,
היה לי הרבה יותר קל לענות על השאלה שלך אם היית מציין מה מטרת הלימודים. נראה שיש לך עבודה בתחום המחשבים וכי אין לך זמן עודף ללימודים. מה שלא ציינת חשוב לא פחות בעיני הוא מה המטרה בלימודים. האם אתה רוצה או יכול להתקדם בעבודה הנוכחית שלך אם תלך ללמוד? האם אתה רוצה לשנות כיוון? אם כן לאן? ללא הפרטים הללו קשה לומר מה הכי כדאי, יש תחום בהם הנדסאים מוצאים עבודות טובות יותר מבעלי תואר ראשון אקדמי ולהפך, ולכן אין לי שום אפשרות לדעת מה להמליץ ואם להמליץ ללא מידע ברור. אתה מוזמן לחזור אלינו עם פרטים ונעזור בשמחה.
רקע
אז כך. נכון לכרגע , מבחינת העיסוק אני עובד בתחום שתמיד רציתי שזה תשתיות IT. השכר סביר , וקיים שיפור בתנאים עם שנות הניסיון. הגעתי למחשבה על לימודים - כיון שאני מניח שבהמשך בהתמודדות על משרות - זה שאין לי תואר , אלא רק תעודה מקצועית בתחום , יקשה עליי להתקבל. בנוסף אני חושב על גיל 40 פלוס שבו קיים קושי אמיתי , לפי מה שמתפרסם , להתקבל למשרות. רוצה להגיע לשלב ה 40 פלוס מוכן עם סוג של רשת ביטחון .