היי, אני מעוניין ללמוד תואר במדעי המחשב ומתמטיקה במכללת אריאל. לצערי אני אצטרך לשפר את הבגרות במתמטיקה וגם את הפסיכומטרי. כשהייתי בייעוץ במכללה הציעו לי ללמוד לתואר הנדסאי תוכנה במשך שנתיים ואח"כ להמשיך ללימודי תואר במדעי המחשב.
האם התואר שאני מקבל יהיה דומה לתואר שיקבלו שאר הסטודנטים שלמדו 4 שנים מלאות?
ד
ד"ר יוכבד פנחסי אדיב
הנדסאי תוכנה- אריאל
שלום רב, שמחה על תשובה שקיבלת כי היא מאפשרת לך באמת טווח מיקצועית רחב. במרכז באריאל היות וקיימת חטיבה אקדמית וביה"ס להנדסאים בשמו המרכז לעיצוב ולטכנולוגיה, חיבור מאפשר מעבר לימודי בהתאם להשלמות הנידרשות. לימודים לתואר הנדסאי תוכנה נימשכים שנתיים בלבד- ואם אתה חייל משוחרר עד 5 שנים, הנך זכאי למימון לימודיך בשווי 90% משכ"ל לתואר הנדסאי.
עם סיומם ועמידה בבחינות המה"ט בציונים נידרשים אתה זכאי להמשיך לתואר הבא האקדמי בתוכנית מובנית עם פטורים. כלומר זכית ב2 תארים= אחד פרקטי מאוד - תיכנות (הנדסאי) והשני ידע בעולם המתטמטיקה ועולםהמחשב.
אציין כי בפועל מיקצועות התיכנות כשפות מס נילמדות בהנדסאים. בסיום התהליך תהה שווה יותר ובעל ידע מקיף ממי שלמד רק לתואר. השלמות ותיקונים כפסיכומטרי או מתמטיקה במקרה זה חבל על הזמן ועל הכסף. בהצלחה
א
אבי
"חייל משוחרר עד 5 שנים"?
מה הכוונה חייל משוחרר עד חמש שנים? הלימודים? זה ממש לא נראה לי הגיוני..
ד
ד"ר יוכבד פנחסי אדיב
מענה
חייל סדיר - מתאריך השחרו ר שלו ועד יום סיום למודיו לא עברו 5 שנים יהה זכאי ל90% מימון מטעם הקרן לחיילים משוחררים. בפחות מכך ניגזרת ההטבה בהתאם.