מתעניין בלימודי הנדסאות תוכנה בירושלים. איפה אפשר ללמוד בירושלים? האם יש לימודי ערב? כמה העלות של הלימודים לשנה (בהתחשב בכך שהשתחררתי לפני יותר מ-10 שנים) והאם יש אילו מלגות? לגבי עבודה, לא ראיתי הרבה הצעות עבודה להנדסאים, האם בגלל שלא חיפשתי טוב? שאלה נוספת: לא נראה לי שמתאים לי לשבת כל היום ולתכנת מול המחשב וחשבתי יותר על כיוון של תכנות בקרי מולטימדיה שיש בו יותר גיוון ותנועה (גם פיזית) למקום שבו הציוד מותקן, האם ישנן אפשרויות עבודה נוספות לתכנות נטו במשרד שנפתחות בפני הנדסאי תוכנה ?? תודה רבה
ש
שני יונגר
לימודי הנדסאי תוכנה או אלקטרוניקה
שלום דוד,
לימודי ערב להנדסאי תוכנה בירושלים ניתן ללמוד במכללת הדסה ירושלים. אפשרות נוספת היא המכללות החרדיות, אך אינני בטוחה אם המסלולים הללו מתאימים לך. לגבי מלגות, חייל משוחרר אתה כבר לא נחשב, אך בוודאי תוכלל נסות ולמצוא מלגות התנדבות מתאימות דרך המכללה. לגבי בקרי המולטימדיה אני מניחה שאולי כדאי שתשקול ללמוד לתחום הנדסאי האלקטרוניקה אם זה מה שמעניין אותך לעשות ופחות לתום התכנות עצמו. זה תחום מתאים יותר לטעמי. את החלק האחרון של השאלה שלך לא ממש הבנתי. אם אינך מעוניין בעבודת תכנות נטו, כפי שרשמת בהתחלה אז למה כוונתך בסוף השאלה האחרונה.
לימודי הנדסאי מחשבים בירושלים
שלום שני ותודה על התשובה. לגבי מה שאמרת על מסלול הנדסאים בהדסה - זה כבר לא קיים יותר ויש שם רק לימודים לתואר אקדמאי. לגבי בקרי מולטמדיה, מדובר בבקרים של חברות שונות כאשר לכל חברה יש את הבקרים שהיא מייצרת ויש לה את פלטפורמת העבודה הייחודית לה מול הבקרים שלה. למיטב ידיעתי, הרבה פעמים זה בנוי על בסיס תיכנות ברמה בסיסית בשפה כמו C. לכן המחשבה שלי היתה ללמוד הנדסאי תוכנה ושאלתי היתה איזה מקצועות ותפקידים תעודת הנדסאי תוכנה פותחת בפני, וציינתי שאני פחות רואה את עצמי בתיכנות נטו מול מחשב רוב היום, אלא בפקיד יותר דינמי עם נסיעה למקומות שונים למשל וכדו'. בתודה מראש, אשמח לעוד תשובות