שלום לכולם אני בת 27, אחרי תואר ראשון במנהל עסקים. אני מעוניינת לעשות הסבה וללמוד מקצוע שיהיה מעניין ומגוון, וכמובן עם שכר גבוה!!! אני שוקלת ללמוד הנדסאי בניין (אני אוהבת עבודת שטח). יש לי מספר שאלות לגבי המקצוע: 1) האם קיים ביקוש להנדסאי בניין בשוק? חשוב לי להדגיש שאחרי תואר אני מעדיפה ללמוד הנדסאי ולא מהנדס מבחינת זמן ואנרגיה. 2) מה מעמד הנשים במקצוע? אותי פחות מעניין התכנון, אלא פיקוח או ביצוע. החשש העיקרי שלי הוא להשקיע שנתיים (לימודי בוקר) ולצאת לשוק ולא למצוא עבודה בתחום מפאת היותי אישה. הבנתי מכמה אנשים שחברות יעדיפו להעסיק גברים, כי אופי העבודה "מתאים" להם יותר ופחות לאישה, שתצטרך לצאת הביתה בשעה סבירה, חופשות לידה וכו'.
אני ממש מבקשת את דעתכם בנושא זה, חשוב לי מאוד! תודה.
ר
רינת שגיא
ביקוש בשוק העבודה לנשים - הנדסאי בניין
טליה שלום רב, החלטתך לבחור בלימודים מקצועיים לאחר לימודים לתואר אקדמי הוא צעד ונבון, שיש לא מעט אנשים כיום שעושים אותו, לאחר שלמדו לתואר שאינו בהכרח יישומי. לתחום הנדסת בניין ביקוש רב, ויעידו על כך מספר הסטודנטים הלומדים תחום זה ברחבי הארץ, לצד פרויקטי בנייה רבים ברחבי הארץ. לעניין העסקת נשים - כמו בכל תחום, הדבר שיקבע הם הכישורים האישיים שלך, ולא בהכרח מינך. יהיה עליך להוכיח למעסיקייך כי את מסוגלת להתמודד עם האתגרים שהתפקיד מצריך, באמצעות תכונות אופי כאסרטיביות, התמדה, הטלת סמכות, הנעת עובדים, ירידה לפרטים וכו'. בהצלחה!