אני בן 29, בעל תואר ראשון במדעי המחשב ונסיון של יותר מ-3 שנים בתחום (בדיקות תוכנה וגם תכנות). את התואר נהניתי ללמוד, וגם הציונים שלי היו טובים למדיי, אבל כשהתחלתי לעבוד בתחום גיליתי שאני לא ממש נהנה ממה שאני עושה, והגעתי לרמת תסכול מאוד גבוהה, למרות התנאים הטובים והמשכורות הגבוהות בתחום. קשה לי לראות את עצמי עוסק בתחום הזה כל החיים שלי רק בגלל המשכורת והתנאים, ויש לי עוד המון שנים לעבוד... אני שוקל לעשות הסבה מקצועית לתחום החומרה- אלקטרוניקה, מתוך חיבה גדולה לתחום כבר מילדות וגם כי אני חושב שהשילוב עם מה שאני כבר יודע בתוכנה יכול לסייע לי למצוא עבודה בתחום.
בעיקרון אני מאמין שאוכל להתקבל גם ללימודי הנדסה, אבל אני לא יכול להרשות לעצמי להפסיק לעבוד לכ"כ הרבה זמן, ולמען האמת גם אין לי כ"כ חשק כרגע לעוד תואר ראשון, ועוד של כ"כ הרבה שנים ללמוד. לכן חשבתי להירשם ללימודי ערב של הנדסאי (אלקטרוניקה נניח, או חשמל) ולנסות לקחת את זה לכיוון אחר בקריירה. האם הצעד הזה הגיוני? חברים שלי- חלקם מפרגנים, חלקם חושבים שהחלקתי על השכל... זה באמת דבר כזה מופרך לעשות, או שיש בזה הגיון? התואר והנסיון שלי בתוכנה באמת יכולים לעזור, או שאני מפנטז?
ר
רינת שגיא
הסבה לאלקטרוניקה
קובי שלום רב, כל צבירת השכלה מקדמת את האדם. תחום האלקטרוניקה קרוב לתחום הנדסת התוכנה ומשלים אותו ברבדים מסוימים. יתרונו של ההנדסאי הוא בראיית המיקרו, לעומת רמת המאקרו כמהנדס. המלצתי לך לנסות ולברר את צורכי השוק בקרב מעסיקים. בהצלחה!