שלום. אבקש את עזרתכם בנוגע להתלבטותי לגבי שני המקצועות - הנדסאי תקשורת (חזותית/אינטראקטיבית) לבין הנדסאי תוכנה. יש לי רקע בגרפיקה ואף זיקה לתחום. אך לפי נתוני השכר הנדסאי תוכנה הוא מקצוע עם פוטנציאל כלכלי גבוה יותר. מה גם שנורא מעניין אותי לא פחות מגרפיקה. ראוי לציין כי עשיתי 3 יחידות בגרות במתמטיקה ונאמר לי באוניברסיטת אריאל כי לימודי הנדסאי דורשים רמת מתמטיקה גבוהה יותר אך עדין ניתן להתקבל עם 3 יחידות. האם כדאי לי מלכתחילה להתחיל עם לימודי הנדסאי בעוד שהמתמטיקה שלי אינה הכי טובה? האם באמת יש ביקוש עז כפי שנראה מכל אתרי האינטרנט והמאמרים להנדסאים?
ר
רינת שגיא
הנדסאי תוכנה
שלום שי, לימודי הנדסאי תוכנה הם אכן לימודים לא פשוטים, אך רבים וטובים כבר עמדו בהם. סף הכניסה ללימודים הוא 3 יחידות מתמטיקה. יש שמגיעים ללימודים אף ללא המתמטיקה, ומשלימים את המקצוע תוך כדי לימודי הנדסאי תוכנה. אחד הפרמטרים החשובים ביותר בהצלחה בלימודים היא המוטיבציה, ולכן הצעתי לך היא לנסות ולהתמודד איתם על פי תחום הלימודים הכללי, ולא על פי מקצוע אחד מסוים שממנו אתה חושש. לך על פי נטיית לבך - תוכנה או אינטראקטיבית. בחירת מקצוע לימודים היא החלטה קריטית למהלך המשך חייך. אל תיתן לקושי בתחום לימודים אחד להכריע את הכף בקבלת החלטה מהותית.