אני בן 37 ואני בעל תואר ראשון במדעי המחשב. עבדתי מספר שנים בתחום אך לא עוסק בתחום מזה מספר שנים ומתקשה לחזור. אני שוקל לעשות הסבה מקצועית וללמוד תעודת הנדסאי בניין.
האם מומלץ להתחיל בגיל מאוחר? אני צפוי לסיים את לימודיי בגיל 39-40, האם הדבר יקשה עליי למצוא עבודה בתחום? מה השכר ההתחלתי? (אני מתחתן בקרוב ומתכנן להביא ילדים לעולם) , האם העבודה בתחום היא יציבה או עונתית (לפי פרוייקטים, עונות השנה וכו')? האם התואר שיש לי במדעי המחשב יתן לי איזשהו יתרון בתחום? האם ניתן לעבוד בתחום עוד לפני סיום הלימודים? תודה..
יוסי
ר
רינת שגיא
הנדסאי בניין בגיל מבוגר
שלום יוסי, עושה הרושם כי אתה נמצא בשלב לא פשוט של חייך, וטוב כי אתה מחפש דרכים לשנות את המצב שבו אתה נמצא. לימודי הנדסאי בניין, כמו כל לימודים שתבחר, יקדמו אותך בחייך. יש לא מעט אנשים שמבצעים שינוי קריירה בגילך ואף בגילאים מבוגרים יותר - היום ניתן לראות זאת אצל יותר ויותר אנשים, והחברה לומדת לקבל ולהעריך זאת. יתרונך בשוק התעסוקה יהיה הניסיון שצברת כעובד - ואולי גם כמנהל - בשוק התעסוקה. כמו בכל תחום, תוכל למצוא עבודה עונתית וגם עבודה קבועה, תלוי אם תהיה עצמאי או שתעבוד כשכיר בחברה קבלנית, בגוף ציבורי וכד' עקרונית תוכל לעבוד כבר במהלך לימודיך שכן כיום המשק משווע לעובדים בעלי השכלה של הנדסאי בניין. חשוב כי תדע שהדיפלומה המוענקת בסיום הלימודים מעניקה לך זכות חתימה על מבנים עד לגובה של 11 מטרים - כארבע קומות. לסמכות זו ערך כלכלי ויש לשאוף ולסיים את הדיפלומה בזמן. בקישור המצורף כתבה על שכר הנדסאי בניין במשק.יש לזכור גי השכר נגזר גם מיכולותיו הניהוליות והביצועיות של העובד בהצלחה!
י
יוסי
איפה הקישור לכתבה?
תודה רבה על התשובה המפורטת. איפה נמצא הקישור לכתבה? אני לא מצליח למצוא..