אני הרבה זמן חושבת מה ללמוד וממש קשה לי להגיע להחלטה יש כמה דברים שמעניינים אותי מצד אחד עיצוב אדריכלות ועיצוב פנים הנדסאי ומצד שני לעשות תואר בגאוגרפיה /הנדסה. ועד כמה אני ממש מתלבטת וקשה לי להגיע להחלטה אני מפחדת מצד אחד ללמוד הנדסאי כי אני לא אצא עם תואר וכי אני לא טובה בציור שרטוט ולעומת זאת כדי להגיע לתואר יהיה עלי לשפר בגרויות ולעשות פסיכומטרי אני ממש מוטרדת מה את ממליצה?
ר
רינת שגיא
התלבטות קשה
שלום עדן ההתלבטות שלך דומה להתלבטות שחווים רבים מן הצעירים בשלב החיים הנוכחי שלך. אחרים חווים תהליך דומה בשלב מאוחר יותר, ואז עושים הסבה מקצועית. הכל לגיטימי, רק חשוב להתקדם ולא לעמוד במקום. מציעה לך לעבור אבחון או תהליך של ייעוץ באחד ממכוני ההכוון, או לגשת למוסד לימודים שבו ניתן ללמוד את שני התחומים שאת מעוניינת בהם. ברבים מן המוסדות קיים מערך ייעוץ לימודים הכולל מאבחנים - פסיכולוגים. אלו אנשי המקצוע שעלייך לחפש כדי לקבל סיוע בקבלת ההחלטה. בהצלחה!
ע
ענת מאוניברסיטת תל אביב
תגובה להתלבטות קשה
שלום, במקרה כמו שתיארת מומלץ לך ביותר לעבור תהליך של יעוץ מקצועי בו תברר מה רצוי לך לעשות. חבל שתבזבז את זמנך על פסיכומטרי אם אין צורך ומאידך, חבל שתלמד הנדסאות אם מתאים לך לימודים אקדמיים. במרכז לייעוץ באוניברסיטת תל אביב קיימת ספריית מקצועות בה תוכל לקרוא על כל אחת מאפשרויות הלימוד שציינת ולראות אם התחום מעניין אותך, אתה מסוגל לו ותחומי התעסוקה המשתמעים ממנו מתאימים לך. לפרטים – 03-6409692 בהצלחה ענת מאוניברסיטת תל אביב