שלום רב, רציתי לשאול לגבי לימודי הנדסאי אלקטרוניקה -בהתמחות במיקרו מחשבים . אז ככה כיום אני בן 23 לאחר צבא , אני מעוניין בלימודים של הנדסאי אלקטרוניקה כי מעניין אותי תחום הרכיבים האלקטרוניים. אני הייתי 3 יחידות במתמטיקה עם מורה פרטית על ציון 100 - לימודים זה לא הצד החזק שלי,למרות שסיימתי עם בגרות מלאה , ולכן אני מעוניין ללכת על תעודת הנדסאי ולא תואר מהנדס,רציתי להתייעץ עם מנוסים ממני האם זה כדאי ? או שאני עושה טעות,מהנדסים רבים אומרים לי כי הנדסאי זה תעודת פח שלא שווה כמעט כלום,וכן ,חשוב לי להקים משפחה בעתיד הלא רחוק ולתת להם מה שאני יכול ועל כן ישנו צורך גם בכסף,אך האם כהנדסאי ניתן להרוויח סכום נאה ,או שזו טעות מלכתחילה ללמוד את זה...? תודה רבה מראש :)
ר
רינת שגיא
הנדסאי אלקטרוניקה
שלום שגיא, כל לימודים שבהם תבחר יקדמו אותך בחייך, על אחת כמה וכמה בעת לימודי מקצוע שבאמצעותו תוכל להתפרנס בכבוד. כדי להבין עד כמה מקצוע זה או אחר מבוקש אני מציעה לך להיכנס לאתרים העוסקים באיתור עובדים למשרות נדרשות. הנדסאים מוצאים את פרנסתם בתחום ההיי טק, תעשיות ביטחוניות ועוד, וכל בעל מקצוע - הנדסאי או מהנדס - מעניק את תרומתו והידע האישי לו למערך הכולל של תהליך הייצור. אני מציעה לך להגיע לאחד מן ה"ימים הפתוחים" שיתקיימו בשבועות הקרובים במוסדות הלימוד הרלוונטיים עבורך, שם תוכל לשוחח עם סטודנטים, בוגרים וצוות הוראה, ולקבל החלטה מושכלת יותר. אפשרות נוספת היא לפנות להכוון תעסוקתי, שם יוכלו לסייע לך בבחירת תחום לימודים. בסופו של דבר, מה שיקבע את יכולת ההשתכרות שלך היא השכלתך ואופייך - אם תוכל להיות מנהל ולקבל על עצמך אחריות גדולה יותר, שכרך יהיה גבוה יותר. בהצלחה!