היי כולם אני מתכוון להתחיל ללמוד שנה הבאה (אוקטובר 14), עוד אין לי מושג מה. לגבי הנדסאים - הומלץ לי ללכת על הנדסאי תעשייה וניהול או חשמל.
האמת- אני ממש לא יודע על איזה הנדסאי ללכת. אין לי מושג מה הביקוש ולאן ומה אופי המקצוע בכלל, וכן באינטרנט מופיעים דברים כלליים ביותר.
האם יש פה הנדסאי תעו"נ, מכונות או חשמל שיכול לתת לי דוגמאות פרקטיות מחיי היומיום שלו בעבודה? או סטודנט שיכול לתת לי דוגמאות מחומר הלימוד שלו? וכמובן....ציפיות שכר:)
תודה לכולם,
חנן
ח
חנן
כנ"ל לגבי הנדסאי תוכנה למשל
שיכול אולי להתאים לי...כי עבדתי בתמיכה טכנית ונורא אהבתי.
ר
רינת שגיא
איזה הנדסאי ללמוד?
שלום חנן, אכן שאלתך מייצגת רבים בני גילך שמתלבטים בכיוון הלימודים. חשוב להבין את מהותו של כל תחום - בעוד שהנדסאי חשמל עוסק בבנייה ותיקון של מערכות חשמל, הנדסאי תעשייה וניהול עוסק בהיבטים שונים של ייצור, לוגיסטיקה, שיווק ועוד. תחום החשמל הוא טכני בעיקרו, ותעשייה וניהול - יותר כלכלי. הצעתי לך להגיע למוסד הלימודים שבו אתה מעוניין ללמוד ביום הפתוח הקרוב ולשוחח עם המרצים, הסטודנטים והבוגרים שתפגוש במקום. בנוסף אולי כדאי לך לשקול לגשת לאחד ממכוני ההכוון, ולעבור אבחון שיסייע לך בגיבוש התחומים שאתה טוב בהם והם מעניינים אותך. חשוב לקבל החלטה חשובה כל כך בתהליך מושכל ככל הניתן . בהצלחה!
ש
שני יונגר
בחירה של מסלול לימודי הנדסאים
שלום חנן,
לגבי כמות עבודה והיקפי עבודה קצת קשה להתחייב בראייה של עוד שלוש שנים וחצי מהיום. אני מאוד ממליצה שבנוסף ,לדבריה של רינת שהם בהחלט מקיפים את עיקר הדברים הכנס כאן באתר לכל הנודע ללימודי הנדסאים וקרא על הלימודים.
לדעתי אין טעם לחכות לימים פתוחים שהם בדרך כלל עמוסים מאוד במידע מאוד כללי ודווקא כן כדאי שתפנה כבר עכשיו לשתיים שלוש מכללות כדי לשמוע על המסלולים שהן מציעות ועל התעסוקה בסוף הלימודים הללו. יש היום מגוון גדול מאוד של לימודי הנדסאים בכל מיני תחומים מעניינים ביותר. אולי תגלה תחום נוסף שלא לקחת בחשבון.
צרפתי לך קישור בנוגע ללימודי הנדסאים, קרא שם על התחומים השונים. במידה ותרצה אנשי השירות של האתר יכולים להפנות אותך למסלולי הלימודי או המכללות הרלוונטיות לך.