שלום לכולם אבקש את עזרתכם בייעוץ לגבי לימודי הנדסאי חשמל רציתי להתחיל ללמוד את המקצוע כי שמעתי שיש הרבה ביקוש באזור המרכז למקצוע הזה וזה גם מעניין אותי באופן כללי, רק שיש הרבה אנשים שאומרים לי שאין מה לעשות עם התעודה הזאת ועדיף לי ללמוד מהנדס, יש במזה משהו אבל אין לי כרגע את הזמן אפשרות או יכולת ללמוד את לתואר ראשון בהנדסת חשמל. האם אתם גם חושבים שהתעודה הזאת שווה לתעודה של חשמלאי רגיל או שמדובר במשהו יותר נחשב ושגם עם התעודה הזאת אני יצליח למצאו עבודה?
תודה לעוזרים!
ש
שני יונגר
לימודי הנדסאי חשמל
שלום אביאל,
הנדסאי החשמל אמור לעשות עבודות מורכבות וגדולות יותר מאלו שמוכשר אליהן ומוסך לעשותן חשמלאי רגיל, לצורך העניין. אך עם זאת, יש גם את המצב בשטח ובפועל שלעיתים יש מקצועות בהם למרות רמת הלימודים התעסוקה היא הרבה פעמים לא באותה הרמה של הכישורים שנרכשו.
אני לא יודעת לומר לך שגם אתה לא תצליח למצוא עבודה גדולה וצינית בתחום, ומקווה מאוד שתצליח. אך בהחלט למהנדס יש אפשרויות הרבה יותר גדולות מאלו של ההנדסאי. מה שכן, כדאי שתדע, לאחר סיום הלימודי ההנדסאים בעתיד תוכל להשלים את לימודיך לתואר ראשון בהנדסת חשמל במידה ותרצה בכך ובעיקר במידה ותוכל להתקדם לתפקידים גדולים וטובים יותר בזכות לימודים אלו.