אני בן 38 נשוי עם ילדים ועובד בהייטק במקצוע מתיש וללא עתיד תעסוקתי ברור. לאחרונה התחלתי לחשוב ברצינות על החלפת מקצוע לכיוון של הנדסאי בניין/אזרחי או אדריכלות ועיצוב פנים (הנדסאי). אין לי תואר רק נסיון ותעודות מקצועיות בתחום המיחשוב. אני אוהב לתכנן ואני דיי בטוח שאלו נושאים שמרתקים אותי יותר אם כי לא בטוח שאני יכול לעסוק במקצוע פיזי מאומץ, כלומר יותר בכיוון של תכנון או תכנון ועיצוב מאשר להיות כל היום באתר בניה.
השאלה היא האם אדם כמוני, בגיל שלי כיום ומצב המחייב לימודי ערב בלבד (כלומר יותר משנתיים במקרה הטוב לסיום הלימודים) כדאי לי לעשות הסבת מקצוע לאחד המקצועות האלה, או שעדיף לוותר מראש מתוך מחשבה שלא יקחו אותי אחרי סיום הלימודים בגיל מעל ל-40 ללא נסיון קודם?
האם לוותר על החלום או שיש מצב שיקבלו אותי לעבודה בתחום?
ר
רינת שגיא
הסבה מקצועית
אלון שלום רב, אם תוכניתך תצא לפועל, לא תהיה הראשון שיבצע הסבה מקצועית בגיל 30+. אין ספק שנדרש לכך אומץ רב, כמו גם יכולת כלכלית לספיגת ירידה ברמת החיים המשפחתית. יחד עם זאת, עליך לקחת בחשבון שעוד נכונו לך שנים רבים של עבודה והשתכרות, ומן הראוי כי תקום מדי בוקר עם חיוך על הפנים ומוטיבציה גבוהה. לא ציינת את מקום מגוריך, אך בבדיקה קצרה באתר מה"ט תוכל לאתר מוסד לימודים הקרוב יחסית למקום מגוריך שבו תוכל ללמוד את המקצועות שציינת בלימודי ערב. מאחלת לך הצלחה בכל דרך שתבחר
א
אלון
שילוב בין השניים בלימודי ערב
תודה על התגובה. אני מבין שאין ביכולתכם להמליץ על מקום ספציפי אבל עקרונית יש כזאת אפשרות של לימודים המשלבים בין שני ההנדסאים (בניין ו-אדריכלות ועיצוב) במסגרת תקופת לימודים אחת, באיזור המרכז? מה אם אני בוחר בלימודי אדריכלות ועיצוב אבל מעוניין בהרחבת תחומי בניה כגון כבישים, גשרים וכד' (לא בתים)? האם הנדסאי אדריכלות שווה ביכולת המקצועית שלו להנדסאי בניין? מה יכול הנדסאי אדריכלות ועיצוב לתכנן שהנדסאי בנין לא יכול?
ש
שני יונגר
הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים
שלום אלון,
לאור דבריך, אני חושבת שהתחום המתאים ביותר עבורך הוא לימודי הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים. העבודה של הנדסאי בניין או אזרחי היא סביב השעון באתרי בנייה או תשתיות, לא פשוטה בכלל.
בתחום הנדסאי האדריכלות יש רבים המתחילים קריירה בגיל מאוחר יחסית, כך שאתה לא תרגיש המבוגר בכיתה של הילדים, אלא תפגוש גם מבוגרים ממך. גם העבודה הרבה יותר נוחה במשרד וללא עבודה פיזית מאומצת בשעות קשות.