שלום לכם,אני כרגע בצבא, ואין לי 12 שנות לימוד מה שכן, יש לי 3 יחידות באנגלית ו 2 בעברית שעשיתי באו״פ. אני רוצה לעשות לימודי הנדסאי מכונות. האם כדאי לי לצאת לקורס תג״ת דרך הצבא, או ללכת ולעשות בזמן שנשאר לי בצבא (10 חודש) קורס במתמטיקה 3 יחידות?? 2. איך אדע איזה תחום ספיציפי בהנדסאי מכונות מתאים לי אני יודע שיש כמה אבל אני מתלבט בין סיב״ם למכטרוניקה, אני מחפש יותר משהו בכיוון שלא מצריך מתמטיקה ברמה גבוהה??? 3. האם ניסיון בעבודה בcnc יכול לעזור ולהוות יתרון בלימוד של הנדסאי מכונות? 4. כמה המשכורת של הנדסאי מכונות והאם יש ביקוש גבוה לתחום הזה???
ש
שני יונגר
לימודי הנדסאי מכונות
שלום,
תנאי הקבלה ללימודי הנדסאים, במקרה שלך הם: או השלמה של הבגרות במתמטיקה ל-3 יחל' או ללמוד למכינה. גם עם תעודת בגרות חלקית, תוכל להתקבל ללימודים.
לגבי התחום הספציפי שמתאים לך. אני ממליצה שתתייעץ עם המכללות עצמן לגבי העניין הזה. מתמטיקה ופיזיקה הם בכל מקרה שני תחומים שחובה ללמוד בלימודי הנדסאים. לגבי הניסיון ב-CNC לא עשית קורס בתחום אז אולי יהיה לך קל יותר בלימודים בתחומים הקרובים, אך אני מתקשה להאמין שזה ייתן לך הקלות בלימודים עצמם.
להנדסאים באופן כללי יש ביקוש גדול לעבודה. לגבי השכר בתחום המכונות הוא תלוי גם בתחום שתלמד. שכר התחלתי מקובל נע בין 6500-8500.
תכל׳ס
עכשיו יש לי התלבטות האם לצאת לקורס תעודת גמר תיכון דרך הצבא, או לוותר עליו וללמוד ישר 3 יחידות במתמטיקה?? (הכוונה שלי האם יש בקורס תעודת גמר תיכון בזבוז זמן בשבילי כשאני יכול ישר ללמוד 3 יחידות).
מה שכן אני צריך הרבה חיזוק במתמטיקה כי זה תחום שאף פעם לא למדתי אותו.