שלום, אני בן 40 ואני עוסק מזה 10 שנים בתחום ניהול פרויקטים של עבודות גמר (כשכיר) לאחרונה אני מגלה כי דרישת הסף לכל מקום עבודה בתחום זה היא מינימום הנדסאי בניין, האם תחושתי נכונה ? לנוכח המצב חשבתי להתחיל ללמוד לימודי הנדסאי בניין (נראה לי הכי מתאים לתחום העסוק), אשמח לדעתכם. אגב, אני בוגר תואר ראשון בכלכלה ומנהל עסקים, האם אני זכאי לפתורים בלימודים ? כמו כן נא המלצתכם בכל הנוגע למוסד לימוד רלוונטי באזור ראשון לציון שבו אוכל לשלב את הלימודים (בשעות הערב) עם עבודה. תודה,
ש
שני יונגר
לימודי הנדסאי בניין
שלום אבי,
לימודי ההנדסאי מספקים תעודה פורמאלית בכל הנוגע לתחומים בהם יש דרישה לתעודת הנדסאי על-מנת לפקח על או לתפעל עבודות בתחום הבנייה. בחברות הגדולות במיוחד העניין הפורמאלי הוא חשוב מאוד.
אני מאמינה שעצם הלימודים יאפשרו לך כבר למצוא עבודה חדשה. בנוסף, יש מסלולי לימוד המתאימים לאנשים עובדים בשעות אחה"צ והערב.
לגבי זכאות לפטורים, ייתכן ואתה זכאי לפטורים בתחומים מסוימים כי אתה בוגר תואר ראשון. אך מכיוון שהתחומים מאוד שונים, הכל תלוי כמה קורסים מקבילים קיימים בין הנדסאי בניין ללימודי כלכלה ומנהל עסקים.
מוסדות לימוד רלוונטיים באזור ראשון לציון הם: המנהל הטכני, המכללה למנהל. אלו שתי המכללות הקיימות בראשון, עד כמה שידוע לי. אך אם אתה מעוניין לברר במוסדות לימוד נוספים, תוכל להיעזר בשירות של האתר.