אני מעוניין ללמוד לימודי הנדסאי תעשייה וניהול, אבל יש כמה שאלות אשר מטרידות אותי ואשמח לקבל עליהם תשובות.
ראשית, מה רמת המתמטיקה בלימודי הנדסאי תעשייה וניהול? פחות או יותר באיזה רמה של יחידות לימוד בתיכון.
שנית, האם ההתמחות אכן חשובה למשל: לוגיסטיקה, ייצור, שיווק וכו'.. כדי למצוא מקום עבודה?
בנוסף, שמעתי מכל מיני אנשים כאלה ואחרים, שלא ניתן לעשות דבר עם הנדסאי תעשייה וניהול אלה אם כן זה מהנדס, מה דעתך לגבי האמרה הזאת?
תודה מראש.
ש
שני יונגר
לימודי הנדסאי תעשייה וניהול
שלום איציק,
רמת המתמטיקה הולכת ועולה מקורס לקורס ומגיעה לרמה יחסית גבוהה. עם זאת, מתחילים את הלימודים מרמת התלמיד ההתחלתית, שיכולה להיות גם רמה של 3 יחידות בבגרות ומתקדמים משם.
לגבי ההתמחויות, הן חשובות מאוד כי הן מגדירות את העבודות שתוכל לעשות בסיום הלימודים. בלוגיסטיקה ובייצור יש הכי הרבה עבודה להנדסאים, לידיעתך.
אני מאוד לא מסכימה עם האמירה שרק מהנדסים מוצאים עבודה. היא מאוד לא נכונה. אבל מבין לימודי ההנדסאות זהו התחום הכי כללי. לכן, אני מבינה מהיכן נובעים הדברים. בחר במכללה טובה ושמור על ממוצע ציונים טוב, ולא תחוש בבעיה במציאת עבודה לאחר מכן.
אם כבר אשאל עוד מספר שאלות; באופן אישי אני יודע מה אני רוצה ללמוד כמו שכתבתי לעיל, אבל אני מתלבט לגבי מקצוע שיותר יכוון אותי למשהו ספציפי והוא הנדסאי בניין.
אשמח אם תאמרי לי אם הוא יותר נדרש בשוק היום אולם והוא יכול לחתום רק על 4 קומות.. כלומר מה אפשר בתכלס לעשות עם התעודה הזו בפועל? עד כמה שידוע לי לא בונים היום בניינים של 4 קומות..