שלום לכולם. רקע על עצמי קצת, בן 25 נשוי חודש בעל תעודת בגרות מלאה בממוצע 90. מאוד מתחבר ואוהב את תחום הרכב כבר מגיל צעיר, לא עבדתי כמכונאי בערב, אבל יש לי ידע אישי נרחב וטכני מקריאה של מאמרים מפורומים למניהם. לאחרונה חשבתי להתחיל ללמוד הנדסאי רכב, לאחר שירדתי מהאופציה של ללמוד מהנדס מכונות מסיבות של זמן ואי היכולת להשתכר באופן מלא בזמן הלימודים. (נישואים וכו'). משיטוט באינטרנט נתקלתי בפוסטים משנות 2004-2006 בהקשר של הנדסאי רכב, דובר על תעודה ללא יתרון מיוחד, חוסר במקומות עבודה ושכר די מביש,סליחה על הביטוי.:) שוב כמו שציינתי הפוסטים הם מכמה שנים אחורה, מאז הטכנולוגיה התקדמה והשאלה שלי האם יש ביקוש רב יותר היום? האם המשכורות הם משכורות נורמליות? מה יכולות ההתפתחות עם התעודה הנ"ל? אני לא מפחד מעבודה שחורה ולכלכך את הידיים אם השכר מצדיק כמובן,אשמח לקצת אור בנושא. בנוסף המטרה שלי היא לעשות גם קורס שמאות רכב בסוף הלימודים ולהתמקצע בתחום הזה, אבל עד אז הדרך עוד די ארוכה... אשמח לכל פיסת מידע בנושא
ש
שני יונגר
הנדסאי מכונאות רכב
שלום עידו,
מכונאי רכב, שכיר, אינו מרוויח משכורת גבוהה. זו האמת, מאז הפוסטים שקראת לא השתנה הרבה בתחום. עם זאת הטכנולוגיה בהחלט מתקדמת כל הזמן ולכן יש להתמקצע באופן קבוע ולהתעדכן לטכנולוגיה החדשה. לכן, אם תכנס לתחום כדאי שתעשה אחד משני דברים: או שתפתח מקום עצמאי או שתתמקצע בתחום נישה מסוים שיהפוך אותך ליקר ערך בתחום.
המשכורות מאוד משתנות ומתחילות בשכר מינימום ועד לשכר של 14,000 למי שמתמחה בתחום ספציפי כמו חשמל רכב ומיזוג אוויר לרכב. הנדסאים באופן עקרוני מרוויחים יותר בגלל המקצועיות.
בברכה, שני
ע
עידו
תודה רבה שני
מאוד מדאיג אותי הנושא של ללמוד משהו ולהשקיע הרבה זמן (שלוש שנים) ובסופו של דבר להשתכר משכורת מינימום. מה לגבי התמחויות נוספות לאחר לימודי הנדסאי? שמאות רכב? קורס ניהול מוסכים?