שלום רב, אני בן 32 נשוי +2, נמצא בדילמה גדולה מאוד לגבי הלימודים, החלטתי לצאת ללימודים הבחירה שלי תואר במנהל עסקים שהוא תואר כללי, ר.צוות בעבודה המליץ לי ללכת ללמוד מקצוע הנדסה כי מנהל עסקים לא יעזור לי הרבה בחיים. חשוב לציין שאני צריך להשלים בגרויות לפחות 40% ולא נראה לי שללמוד למהנדס היא אופציה מתאימה עבורי, טוב הומלץ ללכת ללמוד הנסאי מכונות שאני גם מתעסק בתחום ואני טוב בזה. השאלה היא האם ללמוד הנסאי נותן משהוא בחיים חשוב להזכיר שהלימודים הם 4 שנים כולל שנה של מכינה? האם הנדסאי כדאי מאשר תואר ראשון. אני מכיר הרבה אנשים שלמדו הנדסאי ואף אחד מהם לא עובד בתחום שלמדו וכולם ממליצים לי ללכת ללמוד תואר ראשון כי, תואר פותח דלתות ומרשים יותר בקורות חיים מאשר הנדסאי. אני מאוד מבולבל ולא יודע מה ללכת ללמוד, רציתי לקבל המלצה ממכם. בברכה,
ר
רינת שגיא
הנדסאי או תואר ראשון לבן 30 +
אני בטוחה כי אתה כבר יודע שאין דבר שהוא אבסולוטי טוב ומתאים לכול. מתיאורך ברור כי זמנך אינו רק בידך, יש לך אחריות לדאוג למשפחתך, ואינך יכול להקדיש את כל מרצך ללימודים. בלימודי הנדסאים אתה יכול לבחור במסלול עובדים, וללמוד רק בחלק מן השבוע, ובשאר הזמן לעבוד. בנוסף, משך זמן הלימודים קצר יותר. אם יש לך יכולות ניהוליות, ומקום עבודה שבו צברת ניסיון, הם אלו בלבד מעניקים לך יתרון בשוק התעסוקה על פני בוגר תואר ראשון צעיר וחסר ניסיון. בעת קבלת החלטה עליך לשקול את מירב השיקולים. אם תחליט ללמוד לתואר הנדסאי ולאחר מכן להמשיך לתואר אקדמי מן הסתם הלימודים יהיו קלים לך יותר, וגם קצרים יותר. גם זה שיקול שעליך לקחת בחשבון. אני מציעה לך לגשת לפגישת ייעוץ במוסד שמלמד לתואר אקדמי ולהנדסאים הקרוב לביתך, לפגישת ייעוץ. בהצלחה!