לגבי הנדסאי תקשורת חזותית והנדסאי עיצוב פנים ואדריכלות ועיצוב גרפי: אני למעשה לא יודעת לצייר, רק ברמה בסיסית מאוד, ואני לא מציירת בחיי היומיום, זה לא אחד מתחביביי, ותמיד בשיעורי אומנות הייתי נותנת לדודה שלי לצייר במקומי. אינני יודעת מהי מידת היצירתיות שלי-ניגנתי 10 שנים, ויש לי תואר ראשון במדעי ההתנהגות. אני מתעניינת בדרך כלל במקצועות שקשורים לתחום הפסיכולוגיה הטיפוליים אך ראיתי שבעיצוב גרפי מרוויחים כסף לא רע. האם המקצוע הוא לא קשה? למדתי הנדסת תוכנה סמסטר אחד והיה לי מאוד קשה. איך אפשר לדעת אם מקצוע מסוים מתאים לי? הבנתי שלשלושת המקצועות האלו נדרשת יכולת אומנותית ויצירתיות. זה דברים שאפשר לפתח בלימודים? אני צריכה להגיע עם תיק עבודות מוכן ללימודים?
ש
שני יונגר
לימודי אדריכלות ועיצוב פנים
שלום יעל,
לימוידם הם לא קשים אך גם לא קלים. יש צורך במידה מסויימת של כושר יד כי צריך לשרטט ולעצב דברים במהלך הלימודים. את כל אלו יבחנו במבחני הקבלה ללימודים. אין מה להשוות את הלימודים להנדסת תוכנה.
כדי לבחון אם המקצוע מתאים לך אפשר קודם כל לפנות למכללה ולעבור את מבחני הקבלה, אז תדעי יותר טוב אם זה בשבילך.
אם את רוצה להיות בטוחה מה יכול להתאים לך, אז כדאי ללכת לייעוץ במכון ייעוץ, שם עוברים גם מבחנים פסיכוטנכיים וגם ייעוץ של פסיכולוג תעסוקתי.
בכל מקרה בלימודים צריך יכולות ראיית מרחב, יכולת שרטוט לפחות בסיסית ויצירתיות היא לא חובה כי לא כולם הם גם אדריכלים וגם מעצבי פנים. הדבר שהכי חשוב הוא לגלות עניין בתחום, אחרת חבל על ההשקעה. אבל מי יודע, אולי תגלי על עצמך דברים שלא ידעת.