שלום - אני מתלבטת בין שתי התמחויות, שיווק ויצור . שיווק יותר מושך אותי. אך האם יש אופציות תעסוקה בשיווק? האם יש הבדלי שכר בין שיווק וייצור? האם בעבודה מסתכלים על סוג ההתמחות? כי בדקתי במשרות באינטרנט וראיתי שלא היה מצוין ההתמחות הנדרשת. מה השכר ההתחלתי להנדסאי תעשיה וניהול, ומהו המקסימום? יש לי תואר ראשון בפסיכולוגיה. מה ההבדל בין תואר שני במנהל עסקים בהתמחות שיווק להנדסאי תעשיה וניהול בהתמחות שיווק ומה פותח יותר אופציות תעסוקה ושכר? האם אפשרי ללמוד במכללה הטכנולוגית שנה אחת ולעבור למכללת אורט לשנה שניה לעשות שם את ההתמחות? מדובר במכללות לא מאותה רשת.
ש
שני יונגר
הנדסאי תעשיי וניהול או מנהל עסקים
שלום מיכל,
שיווק הוא בדרך כלל מקצועי שמעסיקים בו יותר בוגרי תואר ראשון במנהל עסקים או ניהול שהתמחו בשיווק.
הנדסאי תעשיי וניהול מועסקים בדרך כלל בתחום ניהול הייצור, זה תחום הרבה יותר פופולארי.
כבוגרת תואר ראשון אקדמי, אני מציעה שתלמדי לתואר שני במנהל עסקים אם שיווק הוא מה שמעניין אותך לעשות.
לגבי מעבר בין מכללות, הוא אפשרי ותלוי בכל מכללה והתנאים בה. לכן, אם תחליטי ללמוד במכללה ולעבור בהמשך למכללה אחרת תוכלי לעשות זאת בהתאם לתנאים של המכללה המקבלת.
בברכה, שני
ת
תגובה- הנדסאי תעשיה וניהול (מיכל)
הנדסאי תעשיה וניהול או תואר שני במנהל עסקים
אז בכל מקומות העבודה מסתכלים על ההתמחות בהנדסאי תעשיה וניהול?
והתמחות של שיווק היא פחות רלוונטית לשוק התעסוקה אם זה במסגרת הנדסאי?
מה רמת המתמטיקה בייצור?
ומה המשכורות בייצור?
אבל תואר שני של מנהל עסקים הוא לא "סתם " תואר יוקרתי ולא פרקטי?
אגב- יש הבדל אם אני עושה תואר שני במנהל עסקים במכללה או באוניברסיטה?
ומה מבחינת שכר ואופציות עבודה בעתיד?
אמרו בטלוויזיה שמהנדסים, הנדסאים זה מאוד מבוקש היום (בנט). האם הנדסאי תעשיה וניהול בהתמחות שיווק לא נכלל תחת הקטגוריה הזו? והנדסאי תעשיה וניהול בהתמחות יצור?
איפה יהיו יותר אופציות עבודה ושכר- במנהל עסקים תואר שני בשיווק או בהנדסאי בהתמחות שיווק? ואם אבחר בהנדסאי תעשיה וניהול בהתמחות יצור אז יהיו לי יותר אופציות עבודה ושכר רב ייותר גם מתואר שני במנהל עסקים בהתמחות שיווק וגם מהנדסאי תעשיה וניהול בהתמחות שיווק?
תודה.
ר
ריקי
הנדסאי תעשיה וניהול- שיווק או ייצור?
האם יש ביקוש היום להנדסאי תעשיה וניהול בהתמחות שיווק? האם אפשר למצוא עבודה ומספיק בהתמחות הזו? עד כמה מסתכלים בהנדסאי תעשיה וניהול על ההתמחות? ואם לא, מהי ההתמחות החופפת לשיווק אם יש כזו? ואם אין כזו אז- האם יש הבדלי שכר בין הנדסאי תעשיה וניהול- שיווק להנדסאי תעשיה וניהול- ייצור ואיך זה בא לידי ביטוח בהתחלה ועד כמה זה בא לידי ביטוי בקידום של כל אחד? לאיזו משכורת בערך כל אחד יכול להגיע בהתחלה ובהמשך לאורך שנים? כל אחד מהם יכול להמשיך ללימודי מהנדס תעשיה וניהול אך האם יש הבדל בכמות קורסי השלמה שכל אחד יצטרך להשלים בסוף ובזמן הלימודים ואורכם?
ר
רינת שגיא
איזו התמחות - הנדסאי תעו"נ
שלום מיכל, עקרונית דיפלומת ההנדסאי מוענת על ידי משרד התמ"ת, וכשם שניתן לעבור ממוסד אקדמי אחד למישנהו במהלך לימודי תואר אקדמי, כנ"ל בהנדסאים. יש לקחת בחשבון כי ייתכן ביצוע התאמות והשלמות, כי מערכת הלימודים לא תמיד זהה באזר לפריסת תחומי הלימוד השונים בזמן מקביל בכל המוסדות. לעניין ההתמחות - התמחות השיווק היא הפרקטית ביותר בתחום התעשייה והניהול. תשובה זו מצטרפת למידע שמסרת כי את בוגרת תואר ראשון בפסיכולויה, ומן הסתם יש לך נטייה אישית לעבודה עם אנשים. מתחום ניהול השיווק ניתן להיגע לעבודה במכירות, פרסום, ואפילו יחסי ציבור וכד'. בהצלחה!