אז ככה: אני בן 24 וממש מתלבט בין שתי אפשרויות של לימודי הנדסאי תקשורת אינטראקטיבית או תואר ראשון בתקשורת חזותית. מאחר ופספסתי את מועדי בחינות הקבלה לתואר ראשון אאלץ לחכות לאוקטובר 2014. מה שמדאיג אותי הוא הגיל שלי והעובדה שתואר ראשון ככל הנראה אסיים בגיל 30 . מצד אחד זה מובן מאליו שתואר מקבל התייחסות שונה בשוק העבודה מהנדסאי ומצד שני ישנו השיקול של כניסה לשוק בגיל צעיר יותר בשנתיים וצבירת נסיון.
אשמח לקצת סדר בראש ...עד כמה זה בעייתי להכנס לשוק העבודה בגיל 30 ומה באמתהשוני באפשרויות שנפתחות בפניי (ממה שאני מבין תואר חשוב יותר לעבודות תאורטיות יותר כמו עורכי דין , אנשי היי טק וכו) .... ואם מישהו יודע מה הן אפשרויות התעסוקה הפתוחות בפניי בכל אחת מהאפשרויות שציינתי . כמו כן מה טווח המשכורות להנדסאי תקשורת אינטראקטיבית מתחיל ולבוגר תואר תקשורת חזותית
תודה מראש
ש
שני יונגר
הנדסאי תקשורת אינטראקטיבית או תואר ראשון בתקשורת חזותית
שלום אלון,
בתחום שלך תואר ראשון הוא ממש לא הכרחי. הכרחי הוא הידע והתעודות שבדרך, התעודות המקצועיות. אני לא אומרת שאין יתרונות בתואר ראשון, ממש לא. אבל אם אתה מרגיש שהכי חשוב לך להתחיל לעבוד בגיל מוקדם, אז לך על לימודי הנדסאי. מה שאני מציעה שתברר ללפני ההרשמה ללימודים, הוא על האפשרות להמשך והשלמה לתואר ראשון.
היתרונות של ההנדסאי הם: הלימודים הם נטו מקצועיים וישר לעבודה. הם גם החלק החשוב ביותר למעסיקים בהמשך, כי משם תצא עם תיק עבודות ועם כל הידע המקצועי הדרוש לעבודה בעתיד. היתרונות של התואר ראשון הם: האפשרות להמשך לתארים מתקדמים, או שינוי מקצועי בעתיד. הרי לא תמיד רוצים לעסוק באותו התחום כל החיים. התואר ראשון מאפשר שינוי. במקומות עבודה גדולים תואר ראשון יכול להוות יתרון מבחינת שכר או קידום לתפקידי ניהול במידה ורוצים בכך.
לגבי השכר, זה תלוי באיזה תחום תעסוק, ולכן יש הבדלי שכר משמעותיים, החל מ 5500 ועד 14000 למשרה מלאה, תלוי באיזה תחום תעסוק בדיוק.
בברכה, שני
מ
מכללת הדסה
הנדסאי תקשורת או תואר תקשורת חזותית?
שלום אלון, בנוסף לאפשרויות אותן ציינת, קיים גם תואר ראשון בתקשורת אינטראקטיבית שעשוי להתאים לך. משך התואר הוא 4 שנים והיתרון שלו על פני תואר הנדסאי הוא שבמסגרת הלימודים נלמדים קורסים אקדמיים בתולדות האומנות והצילום, עיבודי תמונה, הדפסה צילומית דיגיטאלית וקורסי העשרה נוספים אשר לא קיימים בלימודי ההנדסאי. בנוסף, בפני בוגרי תואר ראשון נפתחות אפשרויות תעסוקה רבות יותר ובסיומו ניתן להשתלב בתפקידים כגון: פיתוח אתרים, פיתוח סלולארי, פיתוח משחקים, הפקות מולטימדיה, צילום דיגיטלי ואינטראקטיבי. מקומות עבודה פוטנציאליים: ערוצי טלוויזיה, משרדי פרסום, אירגונים ומוסדות, חברות הייטק, אולפני צילום, סטודיו לעיצוב ועוד. בהצלחה, מכללת הדסה
נ
נגה מHackerU
הנדסאי תקשורת או תואר תקשורת חזותית
תחום העיצוב הוא תחום שבו כישרון,תיק עבודות וידע הם הגורמים המרכזיים לקבלה לעבודה. לימודי הנדסאי תקשורת אינטראקטיבית יתנו לך מספיק כלים שתוכל לצאת איתם לשוק העבודה. בלימודי תואר בתקשורת חזותית יש קורסים שפחות נוגעים בתחום אך בהחלט מעשירים אותו. אתה יכול לעבוד כעצמי או כשכיר ולכן השכר בשוק העיצוב הוא לא קבוע ומשתנה בהתאם למקום העבודה. בהצלחה.