אני מעוניין בלימודי הנדסאי אבל עדיין לא מצליח להחליט את התחום, למדתי במגמת אלקטרוניקה וחשמל אך אני לא בטוח שאני מעוניין להמשיך בתחום הזה, האם לימודי המגמה תורמים לי? איך עלי לבחור תחום מבין כל התחומים בתחום ההנדסאי? האם יש הקלות?
ד
ד"ר יוכבד פנחסי אדיב
הנדסאי לאחר צבא- מענה
גיל שלום רב שמחה כי הנך מעונין בלימודי הנדסאים שלטעמי מרתקים ובעיקר יישומיים לשוק העבודה לאחר מכן. לימודי הנדסאים קיימים במגוון מחלקות לימוד מהנדסה- שלל מחלקות והתמחויות , עיצוב, תקשורת ועוד. חשוב לדעת בעיקר במה אתה מתעניין והיית רוצה להמשיך. ברור כי במידה והנך מעוניין בהמשך לימודים במגמת אלקטרוניקה וחשמל- מיקצוע זה מאוד נידרש בשוק ומספר בגרים שלנו הגיעו לעמדות בכירות עם פיתוח. לימודי המגמה בתיכון תמיד יכולים לעזור במידה וזהו הכוון. עליך לדעת כי לימודים לתואר הנדסאי מעודדים ע"י הקרן לחיילים משוחררים וזאת במימון של 90% משכ"ל לשנה ראשונה בכלל המגמות ואף לשנתיים במגמות שנחשבות כליבה- מועדפות- חשמל, אלקטרוניקה הינן תוך ההעדפה.- לחיילים משוחררים עד 5 שנים מיום השיחרור.
ש
שי קלפי
תודה על התשובה
האם את חושבת שהידע שלי יעזור לי בתנאי הקבלה? יש לי ציוני בגרות טובים באנגלית ומתמטיקה וגם במבחני המגמה, האם יש לי סיכוי להתקבל? כמה פעמים בשבוע בערך מתקיימים הלימודים להנדסאי?
ד
ד"ר יוכבד פנחסי אדיב
מענה
תנאי הקבלה עומדים עלציונים חיוביים ב- 3 יח' מתמטיקה, 2 הבעה/ספרות, 3 אנגלית. במידה והנך עומד בתנאי הקבלה הנך רשאי להרשם מיידי. במידה וחסר לך תנאי המרכז ייעץ לגבי ההשלמה תוך כדי לימודיך. לימודי הנדסאי מתקיימים במסלולי יום וערב- יום 4 ימים בשבוע- למשך שנתיים, ערב - 3 פעמים- פעמיים בשבוע בערב ויום שישי- למשך 3 שנים. לקראת ההרשמה- ממליצה להגיע עם תעודת הבגרות, המרכז לעיצוב ולטכנולוגיה מעניק מילגות כניסה על בסיס תעודת בגרות בממוצע מסויים. בהצלחה