הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים / מסלול משולב הנדסאי בניין+אדריכלות ועיצוב פנים
הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים / מסלול משולב הנדסאי בניין+אדריכלות ועיצוב פנים
קרין
2 תגובות
היי שני, החלטתי שאני מתחילה השנה לימודי הנדסאי, הדילמה היא בין שתי אופציות. הראשונה היא ללמוד שנתיים וחצי לימודי הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים השניה היא לשלב בין שני התחומים וללמוד הנדסאי בניין + הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים במסלול של שלוש וחצי שנים.
השאלה שלי היא אילו סמכויות יש לבניין ואילו לאדריכל (הנדסאי כמובן), אני יודעת שיש אישור חתימה למבנה פשוט עד 4 קומות, אך האם אני יכולה רק לתכנן או גם לחתום לביצוע?
אני לא יודעת את כל המונחים המקצועיים, אני רק רוצה לדעת אחרי התכנון אני צריכה ללכת לחתימה אצל מהנדס או שחתימתי בתוך הנדסאי מספקת?
והאם מומלץ לשלב בין השניים ע"מ שתהיה לי האופציה לתכנן גם את הקונסטרוקציה או שעדיף להתמקד במקצוע אחד ולהעסיק קונסטרוקטור חיצוני?
אחרון חביב - האם יש לך ביקורות על מכללת תל-חי בשני התחומים הנ"ל?
תודה רבה מראש.
קרין
ש
שני יונגר
לימודים משולבים הנדסאי בניין ואדריכלות
שלום קרין,
בהחלט שילוב מעניין אדריכלות עם בניין. מה שבטוח זה יפתח לך המון אופציות ותעשי מה שאת אוהבת. זה לא יגדיל לך את הסמכויות מבחינת זה שיש סמכויות בנייה למהנדסים ויש סמכויות בנייה להנדסאים, אך עדיין תהני משני תחומים משלימים. כך למשל, תוכלי גם לתכנן מבנים וגם לפקח על הבנייה של המבנים. שאת כל אחד מהתפקידים עושה הנדסאי שונה. בבניין גם יש התמחוית בבנייה ירוקה מה שיכול לעזור לך מאוד באדריכלות ובתכנון ועיצוב המבנה.
כהנדסאים בניין את יכולה לחתום גם על הביצוע, זה היופי בשילוב. לגבי חתימת מהנדס, זה מאוד תלוי מה מתכננים. אבל בכל מקרה בתחילת הדרך סביר להניח שתהיי שכירה, גם את מתכננת להיות עצמאית. אז הכל בהתאם לפרויקטים שתקבלי.
לגבי מכללת תל חי אני לא יכולה לחוות דעה. חשוב מאוד שתדברי עם בוגרים שלהם ותראי אם הם מרוצים מרמת הלימוד, כי כולם בכל הארץ עוברים את אותן בחינות, אז ההכנה חשובה.