שלום, אני אבי ולמדתי כ4 שנים הנדסאי בניין באורט כפר סבא ולאחר מכן המשכתי סמסטר נוסף לתכנון,לאחר שסיימתי את הפרויקט נאמר לי שעליי לחכות שיתאספו מסיימים נוספים של הפרויקט בשביל שאוכל להיבחן, לא הבנתי את פשר העניין שבינתיים שמחכות לי הצעות עבודה ואין באפשרותי לתת ולהציע את שירותי ללא תעודת גמר ,שזה לא משהו שנאמר לפניי כן האם יכול להיות שבמדינתו היקרה אני למדתי כל כך קשה וסיימתי את לימודי בהצטיינות ואכן יושב ומחכה שיהיו עוד תלמידים בשביל להיבחן אני תלוי כרגע ,כל הצעות העבודה מתפקששות מכיוון שאין תקן להוציא לבחינה פחות משבעה תלמידים ואז יושב אני ומחכה למשהו שעלול לקחת המון זמן, ומנסה להבין את החוצפה שבשל כך נראית מדינת ישראל,האם יש אפשרות לעשות משהו בנידון ?ולמי לפנות בשל ביזיון זה ?
ד
ד"ר יוכבד פנחסי אדיב
המתנה למבחן גמר
שלום אבי, אכן המצב שאתה מתאר מתסכל, יחד עם זאת, מכיוון שציינת כי למדת במשך כ- 4 שנים, אני יוצאת מנקודת הנחה כי לא סיימת את חובותיך ביחד עם הכיתה שאיתה התחלת את לימודיך. להבדיל מלימודים אקדמיים שבמרבית התחומים ניתן לבנות לבד את המערכת, לימודי הנדסאים הם לימודים בעלי מערכת מובנית. מבחני מה"ט במהלך הלימודים ומבחן הסיום נערכים במקביל בכל המכללות. מכיוון שאתה יצאת מ'שרשרת החיול' הזו, כעת אתה נאלץ להמתין עד שיתקבצו די נבחנים לקיום מבחן במועד מיוחד. המבחן גם הוא מבוצע על-ידי מה"ט, ולא על ידי המכללה שבה למדת. יכול להיות בהחלט שיהיה מקום עבודה שיסכים לקבל אותך לעבודה כבר עתה, שווה לנסות ולברר זאת, ובמקביל להמתין בסבלנות עד להודעה על המועד הקרוב לבחינת הגמר. בהצלחה!
א
אהרון
שאלה
אני לומד הנדסאי .ככל הנראה אני רוצה לעבור להתגורר בחול.רציתי לדעת האם זה אותם התקנים כמו בארץ?ואם אני ימצא את עצמי עם המקצוע הזה שם כאילו אם יש ביקוש כמו בארץ?ואם אני יצטרך לעשות קורסים נוספים?(שם או פה?)תודה.