שלום! יש לי כמה שאלות על תואר הנדסאי באדריכלות ועיצוב: 1. האם חובה שיהיה רקע אומנותי כדי לעסוק בתחום? האם סיכויי להצליח בתחום פחותים אם אין לי רקע? 2. האם יש הבדל בין תואר בארכיטקטורה לתואר הנדסאי באדריכלות ועיצוב חוץ מהעניין של הבנייה עד 11 מטר? יש הבדלים במשכורות? באפשרויות להתקדמות בתחום? 3. עם תואר הנדסאי באדריכלות ועיצוב אפשר לעסוק גם בעיצוב פנים? 4. מה בודקים במבחני הכניסה? במידה ויש לי פסיכומטרי או ציון בגרות טוב במתמטיקה ואנגלית, יש לי פטור ממבחני הכניסה? תודה רבה! :)
ש
שני יונגר
הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים
שלום אסתר,
להלן תשובותי בהתאם לסדר שאלותיך: 1. אין חובה ברקע אומנותי כלל וכלל. אין שום קשר ואין צורך. חשוב יותר להיות בעל יכולת לראות מרחב. את זה בדרך כלל מגלים בלימודי הנדסה. 2. כמובן שיש מהבדלים, גם בשכר וגם ביוקרת המקצוע. אדריכל הוא מקצוע מאוד יוקרתי. אפשר לתכנן בו פרויקטים בסדרי גודל ענקיים ולהיות מובילי החזון. הנדסאים בדרך כלל הם אנשי העבודה ופחות אנשי החזון. אך בבנייה נמוכה מי שיצירתי גם כהנדסאי יש הרבה מקום לדמיון ויצירתיות. לא ברור לי על איזו התקדמות את מדברת, אך יש כזו כמובן. 3.נכון מאוד, בתנאי שלמדת אדריכלות ועיצוב פנים. יש לימודים שאינם כוללים גם לימודי עיצוב פנים. אז אם זה חשוב לך בחרי בהתאם. 4. בודקים ראיית המרחב, מתמטיקה ואנגלית. כדי לקבל פטורים מקורסים.