אני לומד כעת במגמת חשמל, ובית הספר שלי כולל בו מכללה שמציעה דיפלומה של הנדסאי חשמל. כדי לקבל את דיפלומת הנדסאי חשמל וכדי להתקבל בכלל למכללה בבית ספרנו, עלינו להיות בעלי תעודת בגרות חלקית לכל הפחות. שאלתי היא מהן הדרישות להיות מהנדס חשמל? ובפרט, כיצד תוכלו לתאר את המסלול מהנדסאי חשמל למהנדס חשמל? בהנחה שיש בידי דיפלומת הנדסאי חשמל + תעודת בגרות חלקית עם ממוצע ציונים גבוה דיו.
תודה רבה, אמיר.
ש
שני יונגר
השלמת הנדסים למהנדס
שלום אמיר,
על מנת להיות מהנדס חשמל, עליך להיות או בעל תעודת בגרות מלאה וציון מספק בבחינה הפסיכומטרית בנוסף לתעודת הבגרות הריאלית (כלומר עם 5 יחל' במתמטיקה ופיזיקה לכל הפחות) או לחילופין, להיות בעל תעודת הנדסאי חשמל ולהמשיך ללמוד במסלול להנדסת חשמל להנדסאים.
לגבי המסלול, יש מספר מכללותל המלמדות את המסלול, הוא אורך כ-2-3 שנים, תלוי במסלול הלימודים שתבנה לעצמך (בוקר או ערב) ובו משלימים את כל החוסרים לתואר ראשון בהנדסה. אלו לימודים לא פשוטים בכלל, אך מאפשרים בעיקרון לעבוד במקביל. לומדים בדרך כלל 3 ימים בשבוע.
כך תוכל להמנע מלהשלים לתעודת בגרות מלאה וללמוד לבחינה הפסיכומטרית. יש גם מכללות ברמה מאוד גבוהה המלמדות את מסלול ההשלמה, ולכן אני חושבת שכדאי מאוד שתלך על זה ותסיים את התיכון יחד עם יג' יד' להנדסאי חשמל.