לאחרונה אני מתעניין בלימודי ביוטכנולוגיה, מאוד קשה לי לבחור בתואר אקדמי או דיפלומה. מאוד מפתה ללמוד הנדסאי ביוטכנולוגיה עקב תנאי קבלה ומשך לימודים. אני מאוד ישמח לפירוט לגבי צורך בהנדסאי ביוטכנולוגיה, ומה בדיוק המשרות להנדסאי ביוטכנולוגיה
ט
טלי ממכללת הדסה
תשובה לגיא
היי גיא, תחום הביוטכנולוגיה נמצא בהתפתחות מואצת בשנים האחרונות ואיתו עולה הביקוש לאנשי מקצוע מקצועים ומיומנים. לימודי הנדסת ביוטכנולוגיה מתמקדים בנושאים כגון: ציוד רפואי, כלכלה, תהליכי ייצור, הנדסה כימית מתמטיקה ופיזיקה. לימודי תואר ראשון בביוטכנולוגיה נמשכים 3 שנים ובמהלכם לומדים את נושאי הבסיס שנלמדים בתואר הנדסאי ותחומים נוספים בביוטכנולוגיה כגון: פיתוח מוצרי מזון, תרופות, צמחים וחומרים פעילים מצמחים ועוד. בנוסף, במהלך התואר יש שעות מעבדה שבהן רוכשים ניסיון מעשי בתחום. מבחינת משרות- לבוגרי תואר בביוטכנולוגיה יש יותר ביקוש בשוק ועומדות בפניהם יותר אפשרויות תעסוקה לעומת מהנדסים. ניתן להשתלב בחברות ביוטכנולוגיה, בתי חולים, אוניברסיטאות, מוסדות מחקר, חקלאות ותעשיות מזון. בהצלחה!
ד
ד"ר רונית שבילי
הנדסאי או מהנדס
שלום גיא
הנדסאי ביוטכנולוגיה עוסקים בתחומים שונים כמו תעשייה, רפואה, חקלאות, אנרגיה, פיתוח זנים חדשים, הדברה ביולוגית, תרביות רקמה צמחית, חקלאות ימית, תעשיית המזון, תהליכי יצור, פיתוח מוצרים חדשים, ביוטכנולוגיה של המזון, הנדסת מזון, ביוטכנולוגיה סביבתית ועוד, ומועסקים כהנדסאי ביוטכנולוגיה במכוני מחקר, חברות תרופות, משרדים העוסקים בתחום ובחברות כמו : טבע, אוסם, עלית, מקורות, חברת חשמל. לגבי ההחלטה על הנדסאי או מהנדס היא תליה בשיקולי עלות תועלת שלך. כמו: סמכויות ואפשרויות מורחבות יותר, שכר גבוה יותר, פוטנציאל ניהולי וכו' לעומת נוחיות זמן והשקעה.
בברכה דר' רונית שבילי מאמנת אישית עסקית תעסוקתית
ד
ד"ר יוכבד פנחסי אדיב
הנדסאי ביוטכנולוגיה - משרות
גיא שלום רב, בשוק התעסוקה יתרון גדול מאוד למי שמגיע עם דיפלומה + תואר אקדמי. לימודי הדיפלומה גם יאפשרו לך לבחון את נטייתך לתחום מקצועי זה, בהשקעה כספית קטנה יותר מאשר לימודים אקדמיים. אם אתה חייל משוחרר עלות הלימודים היא מזערית ביחס ללימודים אקדמיים. אם תחליט ללמוד ראשית לדיפלומה תגיע ללימודים האקדמיים עם יתרון עצום. מאחלת לך הצלחה בבחירותיך ד"ר יוכבד פנחסי-אדיב מנהלת המרכז לעיצוב ולטכנולוגיה אריאל בשומרון