לימודי הנדסאי תעשיה וניהול הבדלים בין מערכות מידע ללוגיסטיקה
לימודי הנדסאי תעשיה וניהול הבדלים בין מערכות מידע ללוגיסטיקה
רוזלי
2 תגובות
שלום , מעוניינת להרשם השנה ללימודי הנדסאי תעשיה וניהול בהתמחות מערכות מידע. התברר לי כי לימודי הבוקר לא נפתחים השנה במכללה ומה שנותר לי זה התמחות בלוגיסטיקה. מכיוון שלא קיבלתי תשובות ברורות על מה ההבדל בין השניים אשמח אם תוכלו לייעץ לי על ההבדלים בין מערכות מידע ללוגיסטיקה. תודה ,
רוזלי
ש
שני יונגר
ההבדל בין לוגיסטיקה לבין מערכות מידע
שלום רוזלי,
להלן ההבדלים: לימודי מערכות מידע- איש מערכות מידע עוסק בניהול פיתוח ותכנון מערכות מידע בתוך הארגון או כחלק מחברה המפתחת מערכות מידע. היותו איש תעשייה וניהול נותן לו את האפשרות לבקרה על איכות העבודה ותפעולה. לימודי לוגיסטיקה- תחום הלוגיסטיקה נוגע לכל עולם המחסנים, היבוא היצוא והרכש של החברה. איש לוגיסטיקה שהוא איש תעשייה וניהול אחרי על ייעול המערכת ותפעולה.
בגדול אלו שנית התחומים, ולדעתי בתחום הלוגיסטיקה יש יותר היצע תעסוקה בישראל מאשר בתחום מערכות המידע. אך לשיקולך כדאי לבחור את מה שיותר מתאים לך ופחות מה שלדעתי נכון יותר.
מקווה שעזרתי.
בברכה, שני
ש
שרון מרכז אקדמי דן
מערכות מידע ניהוליות זה תחום מאוד מעניין
מתאים מאוד למי שאוהב לוגיסטיקה אך מחפש ליצור אותה בתחום הטכנולוגי. למעשה, מומחה לניהול מערכות מידע צריך לדעת לנתח את דרישות המידע של הארגון והתהליכים העסקיים בו ובאמצעותם להגדיר אפיון ותיכנון של מערכות שיתאימו לצרכי הארגון. תהליכים אלה הם היום מורכבים ומסובכים הרבה יותר מבעבר והם צריכים להתייחס למגוון דרישות וצרכים של ארגון.