רציתי לשאול האם הביה"ס הארצי להנדסאים קרית הטכניון.. יש לו את אותו שם יוקרה ופרסום כמו הטכניון עצמו? חשוב מאוד תודה רבה לכל העונה
ד
ד"ר יוכבד פנחסי אדיב
בית הספר להנדסאים בטכניון
שולה שלום רב, כל הסטודנטים הלומדים לתואר הנדסאי בישראל ניגשים במהלך לימודיהם למבחנים של מה"ט - משרד התמ"ת. לכן תכני הלימוד בכל המוסדות הם זהים. ההבדל בין המוסדות הם סגל ההוראה, מתקני ההוראה והמחקר, אווירת הלימודים וכד'. אי לכך, לכל מוסד לימוד יש את המחלקות החזקות יותר, המגיעות להישגים טובים יותר ביחס למחלקות מקבילות במוסדות אחרים. הצעתי לך היא לנסות ולאתר בוגרים של מוסד כזה או אחר, ולהתרשם ממקור ראשון לגבי חוויית הלימודים בפרמטרים שציינתי. בסופו של דבר - הדיפלומה של כולם היא זהה.
ש
שני יונגר
הציון בבחינות מה"ט הוא החשוב ביותר
שלום שולה,
לגבי בתי ספר לטכנאים, השאלה היותר חשובה היא האם הם מכינים את הסטודנטים שלהם בצורה טובה לבחינות של מה"ט.
ההבדל שין בתי הספר הללו לבין אוניברסיטאות ומכללות הוא באיחודת הבחינות. למה אני מתכוונת? אני מתכוונת לכך שבכל הארץ כל הסטונדטים במסלולים טכנאים הנדסאים נבחנים באותן הבחינות בכל סמסטר. לפיכך, הממד הוא איפה מקבלים את ממוצעי הציונים הטובים ביותר ופחות שמו ויוקרתו של בית הספר.
לכן, הבחירה צריכה להיות לפי המכללה או בית הספר בו מספר העוברים את הבחינות בציונים גבוהים הוא הגדול ביורתר, שזה לחלוטין עניין של השקעה בסטודנט. לידיעתך, יש להם את כל הנתונים וחלק מהמכללות מאוד מתגאות במספר העוברים ובממוצעי הציונים של הבוגרים שלהן ואני הייתי בורחת באחת מהן.
כדאי שתעשי סקר שוק ותחליטי לבד אם בית הספר בטכניון הוא מה שאת מחפשת.