אני מעוניינת במקצוע הנדסאי תעשייה וניהול רציתי לדעת מה היא הרמה של סטטיסטיקה, כלכלה? הכוונה האם זה ברמת לימוד של אוניברסיטה או פחות משום שזה לימוד לתעודה.. מה ההבדל? המבחנים החיצוניים של המה"ט הם מבחנים אמריקאים? במכללות מסויימות מחייבים לעשות פסיכוטכני האם הם יכולים לשלוח אותי למבחן ולהגיד שאני לא מתאימה ללמוד לתעודת הנדסאי?
א
אורי
הסבר לנושא
שלום שקד, אני בוגר הנדסת תעו"נ בעבר הנדסאי תעשייה וניהול, רמת הקושי הינה ברמה בינונית +, בנושא כלכלה החומר מורכב משלושה נושאים ולכן קל יותר (חשבונאות, תמחיר וכלכלה). סטטיסטיקה, החומר מקיף אך ברובו 95% לא יותר מנעלם אחד. בהצלחה. אורי
ש
שני יונגר
שלום שקד
שלום שקד,
רמת הלימודים נמוכה יותר מזו שבהנדסות כפי שכתב לך גם אורי. לימודי הכלכלה הם ברמה נומכה בהרבה מזו הלומדים במסלולים לתואר בכלכלה או בניהול ולכן פשוטים יחסית. המבחנים של מה"ט אינם בהכרח מבחנים אמריקאים, זה לא מתאים לכל בחינה, אך הם החשובים ביותר כי הם אלו המשתכללים לתעודת הגמר שלך.
לגבי עניין הפסיכוטכני, הם יכולים לקבוע אם את מאימה או לא למסלול שאת רוצה ללמוד. מטרתם לסנן לפי התאמה שלך למקצוע. זה דווקא דבר חיובי, כדי למנוע מסטודנטים ללמוד למסלולים שהם לא יכולים להצליח בהם כי יש מסלולים אחרים שמתאימים להם יותר.