שלום,ברצוני להתחיל ללמוד באוקטובר הקרוב לימודי הנדסאי אלקטרוניקה בטכניון אך יש לי כמה חששות שאולי תוכלו לעזור לי לפתור.. הרבה אמרו לי שזה מקצוע קשה האם עד כדי כך?? האם יש ביקוש לזה? האם אפשר להתקדם בזה בהתאם. והדבר שמפחיד אותי מכל הוא האם יש מענה לתלמידים שמתקשים עם החומר? או שפשוט רצים עם החומר וצריך לבד לשבור את הראש אחכ להבין....תודה רבה אשמח אם תענו וסליחה על החפירה.
א
אמיר אלגרבי
תיזהר!!!
אני למדתי שם, הם לא רואים אותך ממטר. אחוז המסיימים שם קטן והרבה נושרים. אני סיימתי סמסטר אחד עם נכשלים בשני קורסים ועברתי למכללה למינהל, הקצב יותר עדין ומתייחסים לכל סטודנט. היום לפני סיום, תבדוק!!!
ש
שני יונגר
קצת פרופורציות
שלום רועי,
אני רוצה לסייג את דבריו של אמיר שענה לך לגבי שאלתך. לימודי הנדסאי אלקטרוניקה הם קשים, זה לא סוד. ולימודים אקדמיים או לימודי הנדסאים דורשים לעיתים רמה גבוהה של לימודים לעומת תנאי הקבלה הנמוכים יחסית. מדוע אני עושה קשר בין הדברים? כי כאשר יש פחות סינון בתנאי הקבלה מתקבלים גם סטודנטים רבים שאינם מתאימים לרמת הלימודים ואי מניחה שזו הסיבה העיקרית לנשירה, אך לא רק. יש גם את עניין אופיו של מוסד הלימודים ואם מוסד אחד מאופיין בקשר הדוק עם הסטודנטים לעמות אחר שבו יש ניכור כלפיהם אז זה עושה את ההבדל בוודאות.
דבר אחרון, אינני יודעת אם הלכת לטכניון באופן פיזי כדי לראות מה הולך שם ואולי כדאי באמת שתלך לעוד מספר מקומות כדי לערוך השוואה.