שלום, קראתי באתר של מה"ט כי תנאי הקבלה ללימודי הנדסאים הם 3 יחידות באנגלית בציון 55 ומעלה 3 יחידות במתמטיקה בציון 55 ומעלה ו2 יחידות בלשון שאלתי היא האם מה"ט הוא היחידי שקובע את תנאי הקבלה? כי ביררתי בבית הספר להנדסאים שבקריית הטכניון ללימודי הנדסאי אלקטרוניקה אך הם אומרים שצריך בציון במתמטיקה ב3 יחידות ציון של 72 ומעלה..... האם זה אפשרי שמה"ט קובע תנאי אחד והם ציון אחר?האם זה מותר?אין משהו לעשת בנושא? תודה.
ש
שני יונגר
מותר להם לעשות זאת
שלום רועי,
מה"ט הציב את תנאי המינימום לקבלה ללימודי הנדסאים, עם זאת המכללה אליה אתה רוצה להתקבל יכולה להציב רף גבוה יותר לקבלה, אין מניעה כזו. אחרי הכל ציון 72 בבגרות של 3 יחידות לימוד הוא אינו ציון גבוה כלל. ובכל תנאי הקבלה בכל מוסדות הלימוד מצויינים ציוני המינימום הדרושים, אך הם יכולים לעלות בהתאם לדרישה ולראייה של מוסד הלימודים.
לכן, זה בסדר.
בברכה, שני
ע
עידו
פתרון לבעייתך
אני לומד הנדסאים במכללה למינהל, תנאי הקבלה הינם ע"פ הגדרות מה"ט ולכן לא היייתה לי בעיה להתקבל (ציון הבגרות שלי היה 64 3 יחידות, ביננו מי זוכר את החומר בכלל. על כל פנים, בלימודים בשנה הראשונה, חוזרים על מתמטיקה בכל מקרה ולכן אין הנושא משנה כל כך. קח בחשבון שנדרשת השקעה אבל כל אדם צממוצע שרוצה יכול לעבור ולסיים בהצלחה.