דוגמה אני עושה מכינה קדם הנדסאים.ויש לי עבר פלילי עם קלון. 1 מה קורה ואיפה זה פוגע בי במהלך הלימודים לא "בתעסוקה" 2במידה ואני בוחר מגמה חשמל מה קורה לאחר שקבלתי דיפלומה הנדסאי .עלי להגיש מסמכים לרשות החשמל עלמנת לקבל רישיון בחשמל האם זה אפשרי? 3 האם רשימה בפנקס להנדסאים תמנע ממני להירשם? מקצעות כמו(בניין, חשמל, אדריכלות ועיצוב פנים)יש רשומה בכל מיניי פנקסים כמו רישיון חשמל וכמו קבלן מורשה האם אני בעצם מוגבל ? 4נסיתי לחפש באינטרט כל מיניי חוקים אבל לא הלך שפה משפטית ואני לא הכי מבין בכך! 5 האם עליי להפסיק ללמוד ?כי בסוף גם ככה לא היו לי רישיונות לעסוק במקצוע שבחרתי לעבוד בו? השמח מאוד לקבל תשבה ברורה כי עניין מאוד חשוב לי תודה מראש
ש
שני יונגר
לפנות למה"ט
שלום סרגיי,
לא ידוע לי על הצהרה מפורשת שכזו הנדרשת ממהנדסים או הנדסאים ל עבר פלילי. מה שכן ייתכן ותידרש להצהרה כזו כחלק מתנאי הקבלה ללימודים. ההצרה הדרושה בדרך כלל היא על: סיום הבחינות של מה"ט, עבודה מעשית בתחום ודיווחים של המעסקי על עבודתך וכו'.
עם זאת מכיוון שאינני בטוחה אם הדברים נבדקים או לא, כדאי מאוד שתפנה ישירות לרשם ההנדסאים והטכנאים במה"ט ישירות.
אני עוד מציעה שראשית תפנה, גם אם בעילום שם למה"ט לברורים, כי במוסדות הלימוד לא תמיד תפגוש אנשים המכירים לחלוטין את הנהלים.
והכי חשוב! אל תפסיק ללמוד לפני שקבלת את כל התשובות.