אני כרגע במכניה של מה"ט מסיים עוד כמה חודשים רוצה לרשם לטכניון אך מפחד ששם הרמה גבוה יותר מאשר מכל מקום אחר בו מלמדים את המגמה .יש לי ציוני אמצע טובים והשאלה שלי היא האם להירשם וללכת על זה?למרות שאני עושה מכינה באורט?עד כמה הם יכינו אותי תחלס לקרת לימודים ?השמח לקבל תגובות וגם בנושא המגמה עד כמה היא טובה ?תודה
ד
ד"ר יוכבד פנחסי אדיב
הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים
סרגיי שלום רב, עקרונית, תכני הלימוד הנדרשים להוראה ממה"ט במכללות השונות הם זהים. השוני ביניהן הוא בתכני ההעשרה כגון סיורים, סדנאות (workshop), וכן איכות ההוראה - מרצים ועזרי הוראה. יש מבין המכללות השואפות להעלות את רמתן ודורשות מן הסטודנטים ביצועים גבוהים יותר מן המצופה על ידי מה"ט. שאיפה זו מביאה את קבוצת הלימוד בכלל, והסטודנט הבודד בפרט, למיצוי יכולותיו ברמה הגבוהה ביותר. כך יוצא לשוק התעסוקה בוגר בשל יותר, עשיר יותר בידע ובעל יכולות גבוהות, שיכול להתמודד עם דרישות השוק, ולהתקבל לעבודה בקלות. כדי לבחון מקרוב את הנושא, מומלץ לשמוע מפי הלומדים במוסדות השונים, לעקוב אחר תכנים שמתפרסמים באתרי המוסדות/מחלקות הלימוד, והפייסבוק היום גם הוא מקום לקבלת מידע. מקור מידע נוסף הוא ביקור בימים פתוחים במספר מוסדות. באתר מה"ט של משרד התמ"ת תוכל לאתר את המוסדות שבהם מלמדים לתואר הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים בחלוקה גיאוגרפית. בחינה מקרוב את התכנים והשיקול הגיאוגרפי תביא אותך להחלטה מהו המקום המתאים ביותר עבורך לא רק מבחינת רמת הלימודים, אלא גם האווירה הסטודנטיאלית, התחרותיות או האחווה הלימודית השוררת במוסדות השונים, שירותים לסטודנט, מעונות וכו'. בהצלחה בבחירתך!