שלום, אני רוצה להתעסק בבניית אתרים בצורה מקצועית וברמה גבוהה. אין לי ידע בתחום ואני רוצה ללמוד את זה טוב ובצורה פורמלית. מה כדאי ללמוד? עד כמה לימודי הנדסאי תוכנה קשורים לתחום הזה? הם יכולים להכשיר אותי כבונה אתרים מקצועי?
תודה לכל העוזרים.
ג
גילה
התשובה היא כן, לפחות במרכז האוניברסיטאי
היי דניאל. אני לא לומדת הנדסה ואפילו לא קרוב (תקשורת במרכז האוניברסיטאי אריאל) אבל הבניינים נמצאים קרוב אחד לשני ולא היה לי קשה לקפוץ למזכירה ולשאול (אחי במקרה גם מתעניין ורוצה להתחיל ללמוד). התשובה לשאלתך היא כן. בלימודי הנדסת תוכנה לומדים תוכנה, תקשורת ואינטרנט (לפחות במרכז האוניברסיטאי, מה לומדים במקומות אחרים אני מתנצלת אבל לא יודעת). בנוסף לומדים על מבנה המחשב, בסיסי נתונים, רשתות ולימודים מעשיים שבהם נלמדים שפות תכנון כגון: C# וסביבת dot net, פיתוח לטלפונים סלולריים בטכנולוגיית אנדרואיד-ייחודי בארץ, סדנאות פיתוח, סדנת בדיקות תוכנה (QA), פיתוח ועיצוב אתרי אינטרנט בעזרת פוטושופ ופלאש. C++, Visual Basic, Java,אסמבלר,UNIX , מערכות הפעלה,HTML, ASP ועוד. אבל בכל מקרה אני ממליצה לך ליצור קשר עם יועצים מקצועיים והם יסבירו לך בצורה יותר מעמיקה ממני.
ש
שני יונגר
הצעה
שלום דניאל,
יש שתי אפשרויות להגיע לתחום: 1. לעשות קורסים לתעודה של בונה אתרים מנהל אתר וכו'. 2. לעשות תואר ראשון במדעי המחשב
אני לא יכולה לתת לך תשובה שהיא לכאן או לכאן ואין תשובה נכונה. כדי להיות בונה אתרים חובה שיהיה לך ידע גם מתחום התכנות כי הכל מבוסס על שפת תוכנה. מה שכן הקורסים המקצועיים מאוד ממוקדים במטרה והם קצרים יחסית.
אני חושבת שאולי כדאי שתשלב בין הדברים, כלומר: עשה קורס בניית אתרים לפני שאתה מחלי לימודים בהנדסת תוכנה או מדעי המחשב ואז גם תוכל לשלב לימודים ועבודה וגם תרוויח את הידע הכל כך חושב למי שבאמת רוצה להוביל בתחום בניית האתרים.
מה אתה אומר?
שני
ר
רינת שגיא
הנדסאי תוכנה
שלום דניאל, אני מפנה אותך לדף המחלקה להנדסת תוכנה במרכז לעיצוב ולטכנולוגיה, שם מוסברים התכנים. ב- 20 בינואר יתקיים אצלנו יום פתוח, כדאי להגיע ולשוחח ישירות עם ראש המחלקה, ולשוחח עם סטודנטים / בוגרים שלנו, שגם יציגו אפליקציות שהם פיתחו לאנדרואיד במסגרת הלימודים שלהם. אצלנו לומדים קורס בנושא, שככל שידוע לי הוא ייחודי בלימודי הנדסאי תוכנה - במקומות אחרים זה לא נכנס לתכנית הלימודים. בהצלחה. רינת שגיא שיווק המרכז לעיצוב ולטכנולוגיה אריאל
ד
דניאל
אספתי קצת מידע על הנושא
וזה מה שהצלחתי להבין: הכול תלוי כמה רחוק רוצים להגיע ולהתמקצע. בשביל לבנות אתרים בצורה מקצועית (כי אפשר גם ללא ידע לבנות אתרים בשקל) צריך כבסיס ידע ב-HTML, CSS, DHTML, XML, Java Script, JQuery וקצת פוטושופ ו-flash (בשביל העיצוב). בשביל לבנות אתרים דינאמיים ומתקדמים יותר צריך שפת תכנות כמו PHP או המקבילות שלה JSP של ג'אווה או ASP של מייקרוסופט. אפשר להגיע לזה במספר דרכים: 1. אפשר לעשות קורס webmaster שנותן את החלק הראשון ולצרף אליו קורס PHP שטובה גם לפיתוח אפליקציות למכשירים וגם לאינטרנט (פייסבוק). 2. אפשר לעשות קורס תכנות של דוט נט, אחד המודולים שם זה ASP שזה כל מה שקשור לפיתוח בסביבת האינטרנט (אפליקציות וגם אתרים). 3. כמו 2 אבל של ג'אווה. 4. בהנדסאי תוכנה בנוסף לשפות התכנות לומדים גם ASP וגם ג'אווה. המסלול באריאל באמת נראה מוכוון יותר לעולם האינטרנט מאשר במקומות אחרים. 5. תואר ראשון במדעי המחשב או הנדסת תוכנה מקנה את היכולת לבנות אתרים אבל הוא הרבה יותר מוכוון לפיתוח תוכנה. וגם עד שסטודנט מסיים 3-4 שנות לימוד מי שלמד קורס כבר מזמן בשוק העבודה התמקצע וצבר ניסיון (בתחום בניית האתרים). לדעתי אפשרות 1 היא הדרך הכי טובה למי שרוצה לעסוק בבניית אתרים. כמובן שגם לה אפשר להוסיף עוד דברים. תלוי מה וכמה רוצים.