שלום, שנה שעברתי סיימתי הנדסאי תעשייה וניהול- התמחות במערכות ייצור. במסגרת לימודיי נחשפתי לתחום האיכות והייתי רוצה לעסוק ואף להתמקצע בתחום זה. ברצוני לקחת קורס נוסף בתחום הבטחת איכות
שאלתי היא, האם דיפלומה הנדסאי תעו"ן מערכות ייצור משתלב עם תחום האיכות? האם לימודים אלו יספיקו לי בכדאי להתקבל לתחום האיכות או שאני אצטרך להשלים לתואר ראשון בתחום האיכות?
אני די מבובלבלת, אשמח לעצה והכוונה בתודה, מוריה
ש
שני יונגר
הבטחת איכות
שלום מוריה,
לאור העובדה שסיימת זה עתה את לימודיך כהנדסאית תעו"נ כדאי מאוד שתשקלי לחפש עבודה בתחום הבטחת האיכות ללא קורסים ייעודיים. הרי תחום הבטחת האיכות הוא חלק מלימודי הנדסת התעשייה וניהול ולא תמיד חייבים קורס ספציפי בשביל למצוא עבודה באותו התחום.
לעיתים על סמך התחייבות ללמוד את התחום כבר אפשר למצוא עבודה בתחום ולעיתים זה לא חובה. כדאי שתתחילי בחיפושי עבודה בתחום הבטחת האיכות לפני שתתחילי קורס נוסף או המשך של הלימודים כאשר את מתחילה את צעדיך הראשונים בעולם התעסוקה.
לאחר שתתנסי בתחום מומלץ מאוד יהיה להמשיך לתואר בתחום כדי להגדיל את השכר ולהתקדם לתפקידים מורכבים ובכירים יותר.
בברכה, שני
מ
מוריה
שני
תודה לך על תשובתך המעמיקה, במסגרת לימודיי הקורס היחיד שעברתי ש"נגע" בתחום האיכות זה קורס בקרת איכות סטטיסטית, ואני לא יודעת עד כמה הוא רלוונטי לתחום הבטחת האיכות.
ובנוסף, אין באפשרותי לחפש עבודה בתחום כרגע מאחר ואני מטפלת בתינוק בשעות היום, לכן התעניינתי בקורס בשעות הערב.. לא נראה לי שאני הולכת להתחייב בעתיד הרחוק או הרוב ללימודי תואר ראשון.
בכל זאת, יש מקום לימודים שאת ממליצה לי עליו באיזור המרכז- דרום? שלחו לי מיעדון של מכללת ספיר והמרצה שלי המליץ לי על מכללת ALD שמתחמחה בתחום האיכות ומעבירה מגוון קורסי הכשרה בתחום. האם שמעת על כך ומה את ממליצה?
תודה ויום טוב
ש
שני יונגר
איפה ללמוד?
שלום מוריה,
כמנהלת פורום אינני יכולה להביע עמדה לגבי מוסד כזה או אחר. אם המרצה שלך המליץ על מוסד לימודים כלשהו זה לא מבטיח ב 100% שהוא יתאים לך. אני חושבת שמאוד כדאי שתפני אליהם ותלכי לפגישת ייעוץ.
הלימודים בקורסים הללו הם לרוב בשעות הערב כי הם מיועדים לאנשים עובדים, אך עדיין אני באמת מאמינה כי כדאי שתגישי מועמדות לתפקידים התחלתיים בתחום או בתחום קרוב ותשלבי לימודים בעתיד כאשר תהיי פנוייה יותר לכך.
אם תרצי המלצות למוסדות לימוד נוספים השירות של האתר לאיתור מוב\סדות לימוד יוכלו לעזור לך בצורה מלאה.