יש לי שאלה אני טכנאי אלקטרוניקה שמשלים ללימודי הנדסאי במקביל עובד בתחום האלקטרוניקה במעבדה לתיקון מכשירים אני נמצא כעת בצומת דרכים כי יש לי עוד שנה ללמוד וטכנאי אלקטרוניקה עשיתי לפני הצבא בתוכנית של משרד החינך אז ככה אני מתלבט באם לבחור בהמשך בלימודי הנדסאי חשמל או להמשיך לטובת האלקטרוניקה לפי מה שהבנתי בתחום האלקטרוניקה אין הרבה מה להתקדם בתור הנדסאי לרוב הנדסאי אלקטרוניקה עובד בתור טכנאי במעבדות של סלולר מכשירים למינהם וכדומה קשה מאוד למצוא הנדסאי אלקטרוניקה בהייטק אולי מיעוט ואני מתלבט אם לעבור לתחום החשמל ולעשות הנדסאי חשמל שמה הבנתי שאפשר לעבוד בתור עצמאי מה שאי אפשר באלקטרוניקה יש יותר קידום ולאן לשאוף והשכר ההתחלתי יותר גבוה אני תאמת לא מכיר את התחום ואשמח לתשובות מאנשים שבתחום מה עדיף וכן גם מה מהנדסאי אלקטרוניקה שבתחום הרבה זמן מה עדיף כיום להמשיך אני בהתלבטות מאוד גדולה ומקווה לעזרתכם !
ד
ד"ר יוכבד פנחסי אדיב
הנדסאי אלקטרוניקה או חשמל
ברק שלום רב, התשובה להתלבטות נימצא אצלך. מה שמושך ומעניין אותך יותר. הנדסאי אלקטרוניקה רבים מאוד מצויים בהיי טק עם תפקידים מאוד מעניינים. לא יודעת מאיפה האינפורמציה שצירפת.
מיקצוע החשמל הוא מיקצוע עצמאי יותר ועוסק בתכנון מערכות , בהרכבה והקמת. מיקצוע האלקטרונאי רחב מאוד, ואתה תבחר לאן לקחת אותו ולהשתלב. הפער בין טכנאי להנדסאי קיים, בדרוג ובידע,. אצלינו במרכז אנו מושכים אותו לכוון של רובוטיקה, תיכנון מערכות אלקטרוניות חכמות, ועוד.כך שלטעמי המיקצוע מאתגר , מעניין עם עבודה בצידו- פתח עיתון וראה. בהצלחה