אני מתחילה באוקטובר הנדסאים בבראודה אני צריכה להבחן בבחינה כלשהי לפני ומהם נבחני המשנה של מה"ט מי הם?ואיך מסווגים אותי לרמת האנגלית בלימודים?
ש
שני יונגר
מבחני מיון להנדסאות
שלום הדר,
מבחני הסיווג והקבלה תפקידם לסווג את המועמדים למקצועות המתאימים להם בלימודים לתואר הנדסאי.
מבחני המיון בין היתר מטרתם לבחון באיזו רמה של קורסי בסיס עליך להתחיל ללמוד. כך גם באנגלית.
הרמות בדרך כלל מתחילות מרמת בסיס ועד למתקדמים ואף פטור מקורסי הבסיס במידה ורמתך גבוהה מאוד.
לבחינה באנגלית קשה מאוד להתכונן לבד, אך ההמלצה היא תמיד להתחיל לקרוא באנגלית כדי לשפר אוצר מילים והבנה.
תוכלי גם לתרגל את החומר במתמטיקה מהבגרות שעשית כדי להזכר בדברים, לפחות בבסיס.
בצלחה רבה, שני
ה
הדר
נראה לי שלא הבנתם אותי....
אני נבחנת כשאני מתחילה ללמוד?אני במחקת להנדסאות מכונות..יש לי 4 יח' באנגלית..
ש
שני יונגר
תגובה
היי הדר,
חלק מהמכללות דורושת פסיכומטרי כחלק מתנאי קבלה ללימודי הנדסאי. אם אין לך ציון פסיכומטרי שבו נקבעת רמת האנגלית שלך, תתבקשי לעבור מבחן לפני הלימודים או לפחות בתחילתם כדי לקבוע מהי הרמה שלך בשפה האנגלית. הציון בבגרות באנגלית לא קובע את הרמה באקדמיה.
כפי שכתבתי לך באנגלית ישנן מספר רמות וכל מוסד לימודים מחלק אותן אחרת החל מהרמה הבסיסית ועד לרמת מתקדמים ואף פטור מלימודי השפה. אבל את הרמה הזו חייבים לקבוע על-ידי בחינת שפה, כפי שכתבתי לך למעלה.
האם הייתי ברורה? שני
ב
ברכה
מבחן באנגלית של מהט
בעבר עשיתי מבחן באנגלית( במכללה הטכנולוגית בבאר שבע) על מנת להיכנס ללימודי הנדסאות כעת אני רוצה להשלים תואר נאמר לי שאם עשיתי מבחן באנגלית אקדמאי אוכל לקבל פטור מלימודי אנגלית רציתי לשאול האם המבחן באנגלית שעשיתי נחשב למבחן אקדמאי ואם כן מה החלקיות של הציון? האם הוא מתוך 100 נקודות או 150 תודה