אני ממש מנסה להבין משהו חשוב ועקרוני. האם שווה ללמוד הנדסאי? אני לא שואל סתם , פגשתי אני לא מגזים כבר 8 אנשים שעובדים כהנדסאי וכולם אמרו פה אחד לא להתקרב בשום און להנדסאי , אתה נתקע ולא מתקדם, המשכורת לא עולה והתחום די יבש. זה ממש מבלבל הרי אין חכם בעל נסיון. דרך אגב אף אחד מהם לא מכיר את השני. ומדובר שאנשים עם ראש על הכתפיים. מה גם שאני פוגש מלא אנשים שלא האמנתי שיש לך בגרות והם הראו לי תעודת הנדסאי חשמל, ואחד גם אלקטרוניקה. נראה שהנדסאי מלמדים בכל מתנ"ס שכונתי ממש חבל זה נעשה זול ולא יוקרתי.
ד
ד"ר יוכבד פנחסי אדיב
הנדסאי- ללמוד או לא- מענה
קובי שלום רב, אני מודה לך על השאלה החשובה , ואני מקווה שתשובתי אצליח לנפץ כמה מהססמאות או מהתהליכים המתקיימים. שכבת ההנדסאים נחוצה מאוד בארץ בתעשייה , ולהפעלת גלגלי המשק. זוהי לא ססמה שווקית אלא האמת אשר נישמעת מאירגונים גדולים בעלי יכולת הערכה. הבעיה , שכולם רצים ללמוד תואר על מנת שיהיה, ובכך מציפים את המשק ומורידים את קרנם של המיקצועות הנילמדים. תואר הנדסאי הוא תואר יישומי, בעל יכולת בקרה, תפעול ופיתוח. על כל Xהנדסאים יש צורך במהנדס במיפעל , ולעיתים ההנדסאים המגיעים עם ידע נירחב הופכים לבעלי סמכא יותר. תחום האלקטרוניקה דורש המון הנדסאים היום וגם מהנדסים- איפה עובדים?, מהם המשכורות?, למה נתקעים? תלוי במקום בו עובדים ובאדם עצמו וביכולותיו. על תשליך מאדם לאדם - תנסה אתה להגיע למקומות הגבוהים כאשר אתה מאמין. יש עבודה וטובה צריך לדעת מאיפה להתחיל ולצמוח משם. הנדסאים לומדים במיכללות מוכרות , כאשר ניתן לבחור מיכללות אשר לצד אקדמיה אשר דואגות למשוך את הידע קדימה ולתת פרויקטים ולימוידים עדכניים . יש מרכזים אשר מאפשרים לימוד לתואר הנדסאי-ותואר ראשון כפרויקט הנדסאי-אקדמאי במקביל מה שמאפשר יכולת קידום גבוהה. אני מאוד ממליצה שתבחר במסלול הנכון. בהצלחה