שלום רב. התחלתי ללמוד לפני חצי שנה במכינה יעודית להנדסה באריאל, ברצוני ללמוד הנדסת מכונות אך המכינה ממש לא קלה עבורי ומצריכה מאמץ רב מכמה בחינות. אני נשוי עם ילד, אני בן 29 מה שמעלה לי קצת את החשש של מתי אתחיל ומתי אסיים, מה גם שאסור לי לקחת ריזיקות וסיכונים מיותרים כמו להתחיל ללמוד לגלות שאני לא מסוגל לעמוד בעומס (שכבר קיים )ולהאלץ להפסיק בצער רב את לימודיי. לכן חשבתי שאולי חכם יותר ללמוד הנדסאי מכונות בטכניון (כבר נרשמתי ליתר בטחון ) ולעסוק בתחום, ברור לי שזה לא כמו מהנדס מכל הבחינות אך כרגע זה נראה לי מאוד ריאלי מה גם שאוכל להשלים לתואר ראשון בין תחומי.(לט בהנדסה) ההתלבטות לא קלה אשמח ליעוץ רציני . תודה
ד
ד"ר יוכבד פנחסי אדיב
מענה- הנדסאי מכונות
קובי שלום רב, לא ברור לי כ"כ מה מקום המגורים שלך כי הוא יכול להוות כאן נקודה לחשיבה למסלול. אני בהחלט מבינה את הקושי, והרעיון להתחיל מהנדסאי הוא הנכון בעיני. מכינה ייעודית, מיועדת להשלמות מאוד קטנות לטעמי הנכון הוא להתחיל מהנדסאי שמקבל אספקט אחר למיקצוע ומשם לצמוח. תקופת הלימוים בסוף תהה זהה. במידה והיית רוצ ה ללמוד באריאל הייתי ממליצה להתחיל ללמוד הנדסאי אקטרוניקה , במרכז להנדסאים משם לקבל את נושא הרובוטיקה ובמידה ותרצה להמשיך לתואר בחלק האקדמי. העניין מקנה לך פטורים ומסלול השלמה. במידה והנך מעונין רק בתחום המכונות- ללמוד הנדסאי מכונות וימשם לצמוח. מקווה שעזרתי, אשמח לשאלות