שלום, אני רוצה ללמוד "לימודי הנדסאי מכשור רפואי" לפני הצבא. האם יש דרישות מיוחדות של הצבא או פסיכומטרי לקבלה ללימודים אלה,או שכל אחד יכול להתקבל? תודה מראש :).
ד
ד"ר יוכבד פנחסי אדיב
מענה
אוריאן שלום רב, תנאי הקבלה זהים לכל הנדסאי. אין צורך בפסיכומטרי אלא תעודת בגרות במתמטיקה, אנגלית, הבעה- למינימום. שימי לב - עליך לקבל דחיה מהצבא וכן לא תהיי זכאית למימון משרד הבטחון לחילים משוחררים - העומדת על 90% מימון לשנה א. בהצלחה
י
יוסף אליאב
שלום, אשמח בבקשה שמישהו יעזור לי בזה
אני תלמיד כיתב יב ובקרוב צריך להתגייס , פניתי אל הצבא בבקשה להתקבל לעתודה הקדמאית והם סירבו. עכשיו הם מאשרים לי רק לימודי יג יד, ואני כל כל רוצה ללמוד הנדסאי מכשור רפואי יש לי תעודת בגרות מלאה בקרוב עם 4 יחידות במתמטיקה ובאנגלית. ו10 יחידות מגמת חשמל. השאלה היא האם יש לי אפשרות ללמוד לפני הצבא הנדסאי מכשור רפואי(יג,יד) אשמח לתשובה...
ש
שירה סלילת - יועצת לימודים
יג-יד
שלום יוסף, עד כמה שידוע לי אין מסלול לימודים של יג'-יד' להנדסאי מכשור רפואי, ישנם מסלולים אחרים של הנדסאים. ממליצה להיכנס לאתר של משרד החינוך ולחפש שם את מסלולי הלימוד האפשריים באזור מגורך. בהצלחה, שירה-יועצת לימודים
ר
רינת שגיא
לימודי הנדסאי מכשור רפואי במסגרת עתודה טכנולוגית
יוסף שלום רב, צה"ל הוא הגורם שמשחרר הקצאות ללימודי עתודה טכנולוגית. צה"ל הוא גם זה שקובע למה הוא נותן הקצאות. מסלולי הלימוד המוכרים לנו במסגרת העתודה הטכנולוגית הם - הנדסת בניין, הנדסת אלקטרוניקה, הנדסת תוכנה, אדריכלות ועיצוב פנים. הפרטים גם מפורסמים באתר מיט"ב, ככל שידוע לנו. לבחינת אפשרות דחיית שירות בכדי ללמוד הנדסאי מכשור רפואי, יהיה עליך לפנות למיט"ב לבחינת הנושא. במידה והדבר לא יאושר, תוכל לבצע את לימודיך בתום השירות הצבאי. בהצלחה!