שלום רב..ובאמת תודה.. אולי סוף סוף מישהו יוכל באמת להשיב לי... אני מאוד מוטרדת משאלה מסויימת . שאלתי :
התחלתי לפני כמה ימים ללמוד "הנדסאי תקשורת אינטראקטיבית" . כל הזמן יש בי את השאלה : מה ההבדל בין ללמוד מקצוע זה לבד - הכוונה ללא מכללה כלל , לבין הלמידה במכללה וקבלת התעודה . אני שואלת את עצמי - האם ניתן ללמוד את התוכנות ולהתחיל לבצע-לבד , וקורסים כמו : תולדות העיצוב או עיצוב גרפי למשל -ללמוד לבד - ועל פי הגדרות-פשוט לבצע את העבודות . אני שואלת את עצמי - אולי יהיה לי יותר נח וכמו כן יקל עלי מההגעה למכללה , שכר הלימוד וכו - הלמידה העצמית בבית - או כל הקורסים שניתנים בנושא ..-ואף להעזר ברשימתכם . מחשבתי זו - היא בשל העניין - כי הרי בתחום זה - לא חייב שתהיה תעודה . אציין כי אין לי רקע מעשי בתחום , וכי אני מעוניינת כמה שיותר מהר -אפילו בחודשים הקרובים - להתחיל לבצע ולהתעסק בתחום באופן עצמאי .. אני מאוד מוטרדת מכך .. אנא תשובתך לשאלות : -- מה מקנה לי התעודה עצמה מעבר לידע המעשי בתחום ? האם חייב את התעודה על מנת להתעסק בתחום? (כמו כן בארה"ב - האם היא מתקבלת) . -- מה ההבדל בין למידה במסגרת הלימודים של הנדסאי (שזה 4 סימסטרים) לבין הלמידה העצמית שלי את כל החומר שלומדים במכללה לבד ? תודה רבה.... א.
ר
רן
אז ככה..
אני כמוך גם לומד תקשורת אינטראקטיבית, שנה שניה במכללה באריאל וגם לי היו קצת ספקות בהתחלה,היום כשאני מסתכל אחורה אני שמח שלא ניסיתי ללמוד את הכל לבד... המרצים מעבירים ידע רב שאני בספק אם לי אישית הייתה דרך להגיע אליו בדרך אחרת, הם מעבירים לך המון ידע שלא תשיגי בשום מדריך כתוב או מצולם! יש יתרון בללמוד ממישהו שכבר התנסה בחוץ, בשוק האינטראקטיב ויודע בדיוק מה עדכני ומה לא. אל תשכחי שמעבר ללימודי התוכנות את מקבלת גם המון שיעורים כמו: תפיסה חזותית, חשיבה אינטראקטיבית שמפתחים את הידע שלך בעיצוב כללי ואת זה קצת קשה ללמוד לבד.
בנוגע לשאלה שלך האם התעודה נחוצה בשביל להתעסק בתחום? אז לא ממש...התיק עבודות הוא מה שבאמת משנה וחלק מהלימודים מוכוונים ליצירת תיק עבודות שאמור ללוות אותך בשוק...בנוגע לארה"ב, אז אני חושב שזה עובד על אותו עניין של תיק עבודות אבל אני לא בטוח בזה במאה אחוז.
מקווה שעניתי לך פחות או יותר על השאלות ושיהיה בהצלחה בלימודים :)
א
א.מ
אם אפשר לתקשר עמך באימייל
רן שלום לך האמת שעזבתי , ואני מאושרת ללמוד לשנן ולהתנסות לבד .
רציתי לשאול אותך בבקשה -שאלה אחרת שקשורה בתחום . יש אפשרות לקבלל ממך אימייל ?