שלום רב אני מתלבט מאוד בין הנדסאי תעו"נ מערכות מידע לבין תעו"נ לוגיסטיקה קצת רקע על עצמי:אני בן 34 כבר 5 שנים בתעשייה בתפקידים שונים התחלתי כמפעיל ובשנה האחרונה אני מתפקד כמנהל מחלקה אין לי שום תואר רלוונטי חוץ מניסיון שרכשתי בתחום הפרמצבטיקה.תמיד נמשכתי לתחום המיחשוב אפילו בשנת 2000 הוצאתי תעודת הסמכה של ולאחרונה מאוד קוסם לי תחום מערכות המידע אך מצד שני אין לי שום ניסיון בתחום זה ואני איאלץ בעצם להתחיל מאפס אם בכלל יקבלו אותי לתפקיד מסוים בתחום....לכן אני מאוד מתלבט האם להתחיל מאפס בתחום מערכות המידע או לחילופין תכניתי השנייה הנדסאי לוגיסטיקה ולאחר מכן להשלים לתואר ראשון בלוגיסטיקה אני באמת לא יודע מה כדאי לעשות האם בכלל בגילי כדאי לעשות שינוי"פאזה"?האם בכלל ישנם משרות עבור הנדסאי מערכות מידע ללא ניסיון?ואם כן מהם?או האם כדאי להישאר בתחום שלי לרכוש עוד שנות ניסיון + תעודות?
ד
ד"ר יוכבד פנחסי אדיב
מענה
בהחלט התלבטות ועפ"י התיאור מערכות מידע מצוי בתחום המחשובי שגם לו קיים קישר ללוגיסטיקה. במידה והנך עובד במקום מסוים הרי עבודתך נישמרת והנך יכול להוסיף תחום עשייה נוסף אשור ממנו הנך יכול להמשיךמהנדס תכעשיה וניהול. לטעמי מערכות מידע נידרש ונושק להרבה תחומים בעוד לוגיסטיקה יותר ממוקד . מקווה שעזרתי. במידה ויש לך עוד שאלות אשמח. בהצלחה
ר
רוני
המשך
ראשית אני מודה על המענה אך האם כדאי להמשיך במסלול הלוגיסטיקה מכיוון שיש לי ניסיון בתחום וכנראה שעד לסיום התואר אני בטח ירכוש עוד ניסיון של שנים בניהול או האם כדאי יותר להתחיל בתחום חדש שאני אוהב אך מאידך דיי חושש שלא אעסוק בו מכיוון שאין לי ניסיון בתחום ואולי יעדיפו מישהו עם ניסיון ותואר אקדמאי בתחום?
ד
ד"ר יוכבד פנחסי אדיב
מענה
בהחלט החלטה קשה- אנ תמיד בוחנת עניין במה אעשה והאם יש לי דרך להתקדם עם אעמיק בתחום בו אני עוסק או אולי שווה לפתוח עוד אפשריות. אני תמיד בעד אפשריות נוספות בהנחה שמקום העבודה נישמר כרגע ....
ר
רוני
המשך
כן גם אני מאמין בריבוי ידע אך האם לדעתך אם ארצה להתקדם גבוה יותר מניהול "זוטר" לבכיר יותר לדוגמא ניהול שרשרת אספקה או לוגיסטיקה או אפילו ניהול מרלו"ג ואציג את ניסיוני בתחום למשל 8 שנים + הנדסאי לוגיסטיקה האם זה יהווה יתרון עבורי או שאצטרך להשלים תואר ראשון + שני נניח במנהל עסקים?