שלום רב אני בן 22, אני משוחרר כחצי שנה. לאחרי שתי התנסויות במבחן הפסיכומטרי הבנתי שלימודי הנדסה אני לא אלמד. לכן חשבתי להתחיל באוקטובר הקרוב לימודי הנדסאי תעשיה וניהול בשילוב עם תואר BA במדעי הרוח בבית ספר להנדסאים בטכניון בחיפה. יש לי כמה שאלות: 1. מה יכול לתרום לי תואר הBA במדעי הרוח בשילוב עם תעודת ההנדסאי? 2. האם המוסד שבו אני רוצה לילמוד הוא נחשב למוסד טוב? והאם בכלל יש חשיבות בבחירת המוסד הלימודים כשמדובר בתעודת הנדסאי? 3. האם יש ביקוש לבוגרי המסלול הזה, האם הם מוצאים עבודה גם ללא ניסיון כי הבנתי שללא ניסיון כימעט ובילתי אפשרי לימצוא עבודה עם תעודת הנדסאי? 4. מה המשכורת המקובלת לבוגר מסלול מהסוג הזה? 5. כמה זמן יקח לי להשלים למהנדס תעשיה וניהול אחרי שאני מסיים את המסלול הזה וכמה זמן יקח לי להשלים לתואר שני במנהל עסקים?
ד
ד"ר יוכבד פנחסי אדיב
מענה
לאוניד שלום רב, הנדסאי תעשייה וניהול הינו אחד מתחומי ההנדסאי אשר יכול להשתלב בהרבה מאוד תחומים, העשייה בד"כ קשורה עם כלכלה או שווק , או מערכות ממוחשבות. תואר במדעי הרוח הינו למידה עבור תואר בצידו ותמיד יעשיר את האופק ויובל להשכלה רחבה יותר. לא יודעת מהן מיקצועות אשר הוצעו בתואר (לעיתים יש שלובים שונים). לעניין המוסד , תמיד יש חשיבות לבחירת מוסד לימודים טוב , וזאת מדורג בטח עבור הנדסאים. לעניין עבודה, הנ"ל תלוי במה יכולותיך, מה אתה רצה לעסוק ומהי העבודה המוצעת באותו פרק זמן. תמיד יש מקומות שיקבלו גם ללא ניסיון בהצלחה
ל
לאוניד
תודה על תגובתך, אבל
לא ענית לי על 2 השאלות האחרונות שלי 1. המשכורת הממוצעת לבוגר הנדסאי + BA כללי 2. מהו פרק הזמן של השלמה למהנדס? או השלמה לתואר שני במנהל עסקים?
הBA שלי יהיה מורכב ממקבץ כלכלה ומנהל עסקים, מקבץ משפטים, מקבץ סוציו פסיכולוגיה ומקבץ שירותי אנוש.
ד
ד"ר יוכבד פנחסי אדיב
מענה
לאוניד שלום, עניין משכורת הוא לסוג העבודה, קידום והדרישה שלך דוקא מקום ההנדסאי, סכומים מאוד קשה לקבוע- ההמלצה להתחיל בכל מחיר לצבור נסיון ולהמשיך להתקדם. לענין השלמה למהנדס- מאוד תלוי - מעדות אישית אסביר כי סטודנטים מהמרכז לעיצוב ולטכנולוגיה משלימים בשלוש שנים תור מהנדס במידה ועמדו בספי הקבלה הנידרשים. אלו מגיעים מתך המרכז באריאל כהנדסאים לכן מורשים להמשיך. לא יודעת מה יקרה לך בטכניון. שנית, לתואר שני - תלוי במה ומה פטורים יתנו לך. המסלול עליו אתה מדבר ניראה כמיבץ מיקצועות לתואר ראשון כמו רב תחומי אבל אינו ממוקד כלכלה ולכן תלוי במוסד אליו תתקבל כמה פטורים אם בכלל תקבל.
ל
לאוניד
הודעה אחרונה :)
בגדול אחרי תגובתך מה שהבנתי שהמסלול הזה פשוט לא טוב. אבל אני לא יודע אם להשקיע עוד שנה בשביל עוד פסיכומטרי ושיפור בגריות בשביל לילמוד הנדסת תעשיה וניהול בבראודה במקום לעשות את המסלול של ההנדסי עם הBA.
ד
ד"ר יוכבד פנחסי אדיב
מענה
לאוניד, זה לא שהמסלול לא טוב- השאלה מה אתה רוצה לעשות בעתיד. לדעתי, אם אתה רוצה להמשיך להנדסה בכל זאת עדיף וכדאי להתחיל בהנדסאי ולבדוק את ההמשך . להשקיע כהנדסאי ולהמשיך. היתרון בשילוב תואר הוא שבמידה ואינך רוצה להמשיך ומצאת מקום עבודה מיידי אז לא יהיה לך זמן להשלמות. לדעתי תמיד טוב יותר להתחיל מהנדסאי במקום השלמות פסיכומטרי ובגרות .....היות והנדסאי נותןלך יכולת עבודה והשתלבות מהירה בעבודה המון בהצלחה בכל מה שתחליט
צ
צליל
יש אפשרות להשלים למהנדס
למי שיש תעודת הנדסאי מעל ציון ממוצא 75 מהנדסאים בטכניון יכול להמשיך תוך פחות משלוש שנים למהנדס במכללות כמו בראודה המכללה למינהל ללא פסכומטרי