שלום, אני מעוניינת להתחיל ללמוד עו"ס אני מתלבטת בין מכללת ספיר לאשקלון נאמר לי שבמכללת ספיר ההכשרה המקצועית היא יותר טובה מההכשרה במכללת אשקלון אולי מישהו יכול לפרט לי יותר? לייעץ? תודה מראש :)
נ
נועה
בחירה בין מוסדות
הכשרה במוסדות ובלי להכפיש את שם המוסד : ספיר - משיחה שלי עם כמה סטודנטים ההכשרה עצמה נורא מפוזרת ויש חלונות זמן מתים שקשה למלא המערכת לימודים מאוד גדושה , כביכול המוסד לפי מערכת לימודים נראית מאוד איכותית אך לא נוח בלשון המעטה עבור הסטודנט. בהכשרה שולחים הרבה פעמים גם למקומות מרוחקים שזה עוד חסרון. אומנם המוסד עצמו והן תכנית הלימודים מאוד איכותית.
מכללת אשקלון - חברה שלי תושבת אשקלון שלמדה במסלול של עבודה סוציאלית, הסגל מאוד תומך ועוזר, רוב הסטודנטים משובצים כמה שיותר קרוב למקום המגורים , אותה סטודנטית הייתה משובצת לפי מקום מגורים כמו עוד סטודנטית מאשדוד גם הייתה משובצת באשדוד בשרותי רווחה, יש דגם על הרבה עבודות .
החלטה הסופית שלך בלבד שיהיה בהצלחה
ש
שני יונגר
תודה רבה
שלום נועה,
תודה רבה על התשובה המפורטת. בזכות גולשים כמוך הפורום הופך לאיכותי יותר ומועיל יותר לכולנו.
בברכה, שני
ש
שני יונגר
התלבטות היכן ללמוד עבודה סוציאלית
שלום רוית,
אני חושבת שכשמדובר בהכשרה המעשית זה גם מאוד עניין שלך מזל. אני כותבת את הדברים בהמשך למה שכתבה לך נועה. קשה להסתמך על מקרה יחיד ולכן האפשרויות הכי טובות שלך כרגע הן פשוט לגשת לשתי המכללות ולשמוע את הסטודנטים במסלול התואר הראשון בעבודה סוציאלית. הם ידו לומר לך בצורה הטובה ביותר מהם היתרונות והחסרונות של כל מוסד לימודים מניסיונם. נקודה חשובה נוספת היא גם החיבור שלך עם המחלקה ועם מוסד הלימודים עצמו באופן כללי. תמיד כדאי להגיע ולהתרשם. כך תקבלי המון מידע שלא ניתן לקבל באף דך אחרת.