היי, שמי תמר יש לי תואר ראשון ואני מתעניינת בהמשך לימודים להסבה לעו"ס, זימנו אותי להגיע למרכז הערכה (יש ביקוש לתוכנית ההסבה) השאלה שלי היא איך באמת לעבור את מרכז הערכה הזה, אשמח לטיפים זה תחום שמעניין אותי וארצה לעסוק בו, דבר נוסף שביקשו שנרשום להם זה מה נעדיף, את התחום הפרטני או הקהילתי, אשמח לשמוע על ההבדלים ובניהם והמלצותיכם.. תודה רבה.
נ
נילי
לאיזה מוסד זימנו אותך?
תמר שלום, ברצוני לשאול לאיזה מוסד זימנו אותך? בכל מוסד לימודים ישנם דגשים שונים שבאים לבדוק כיוון יותר ממוקד ואפילו ספציפי
ש
שני יונגר
יישר כוח
שלום נילי,
תודה רבה על העזרה. יישר כוח על נתינת הכתף.
בברכה, שני
ת
תמר
זימנו אותי
למרכז הערכה במכללת אשקלון
נ
נילי
מרכז הערכה באשקלון
תמר שלום, אני לפני 3 שנים הייתי במרכז הערכה שלהם אם אפשר לקרוא לזה כך , תרשמי לי באימייל ואני אכתוב לך , בכל אופן שיהיה בהצלחה taisiazu@walla.com
ש
שני יונגר
עובד סוציאלית קהילתי ופרטני
שלום תמר,
הכי חשוב שתהיי את עצמך. חשוב שתלמדי את קורות החיים שלך ותדעי לסביר למה את צריכה להיות עובדת סוציאלית. בנוסף, תלמדי מהם היתרונות והחסרונות שלך בהקשר המקצועי וכן למדי על מוסד הלימודים המסלול ודרישות התפקיד בפועל, כלומר מהן התכונות של העובדת הסוציאלית כי חשוב שתבחני בינך לבין עצמך אם את האדם המתאים לעסוק בתחום. ההבדל בין המסלול הפרטי לקהילתי הוא שבמסלול הפרטני יש הרבה דגש טיפולי ועבודת אחד על אחד מעבר לעבודה הקבוצתית. העבודה הקהילתית מתאימה למי שרוצה לעבוד עם קהילה ברורה וסגורה. כלומר למשל עובד סוציאלי של קיבוץ או מושב שבו הוא אחראי על כל מה שנוגע לקהילה בהקשר של תפקידו. זה עניין של שאיפות ואישיות. חשוב להדגיש בעניין הזה שיש יותר תעסוקה לעובדים סוציאליים פרטניים.