אני מעוניינת ללמוד עבודה סוציאלית, עוד מעט בת 31 בלי פסיכומטרי מהמרכז . איפה אפשר ללכת ללמוד ? תודה
ש
שני יונגר
לימודי עבודה סוציאלית בגיל 31 ללא פסיכומטרי
שלום מיה,
לפני הכל, בלי פסיכומטרי לא תוכלי ללמוד עבודה סוציאלית במסלולים הרגילים אלא רק במסלול אפיק מעבר ללימודי עבודה סוציאלית באוניברסיטה הפתוחה או במכללת ספיר. מעבר לכך מצורפת רשימת תנאי הקבלה למסלול ובה גם שמות מוסדות הלימוד לתואר. הפסיכומטרי בהם (ללא אפיק מעבר) הוא חובה.
עבודה סוציאלית מעל גיל 30 ללא פסיכומטרי
תודה שני , אשמח לדעת מהם לימודי אפיק ? הכוונה היא למכינה ? :) קיבלתי עד כה תשובות שונות למדי , ואני מעוניינת להתקדם בנושא בכדי לדעת שאכן ביררתי את הנושא לעומק . אני בטוחה שיש מוסדות שיתנו צ'אנס למישהי בת 31... ?
ש
שני יונגר
מהו אפיק המעבר והיתרונות שלו
שלום מיה,
ממש לא מכינה, הכוונה היא ללימודי שנה ראשונה במוסד לימודים חיצוני לזה שבו תלמדי לתואר המלא. ובמסלול הזה את נמדדת על הצלחתך בקורסים עצמם של התואר. כך שאם את מתחילה למשל באוניברסיטה הפתוחה ושומרת על ממוצע ציונים כנדרש למעבר לאוניברסיטה את ממשיכה במסלול כמו כל סטודנט אחר ללא אפליות משום סוג. ובעיני אפילו להפך, סטודנט שמצליח במסלול האפיק לרוב הוא סטודנט מצוין שמצליח מאוד בתואר כולו. האפשרות האחרת היא לעשות פסיכומטרי. שאלת העדיפות פה היא שלך. התנאי היחידי לאפיק המעבר הוא תעודת בגרות מלאה והשקעה רצינית בלימודים.