שלום, אני מתעניינת בלימודי עבודה סוציאלית . להלן שאלותיי: 1. לאחר שהשנה התחלתי ללמוד במסלול משולב של חינוך מיוחד ורגיל לגיל הרך, ופרשתי כי לא התחברתי לקורסים עצמם שלטעמי תהליך הלמידה לא פחות חשוב מהתוצאה ( בכל זאת 4 שנים לסבול קורסים לא מרתקים במיוחד).במסלול הזה הייתה קבלה ישירה ללא ציון פסיכומטרי מי שעמד בתנאי הקבלה האחרים. 2. כרגע אני ניגשת בשנית לפסיכומטרי על מנת לנסות להתקבל לאחת המכללות. לתחום של עבודה סוציאלית. אני מודעת שלא אצליח להוציא ציון גבוה יותר מ530 בפסיכומטרי. ולכן אחת האופציות העומדות לרשותי היא להתקבל למכללת אשקלון. השאלה שלי היא למה התנאי הקבלה של מכללת אשקלון נמוכים משמעותית מיתר המכללות והאם זה לא מעיד על רמת הלימוד בתחום באותה מכללה? 3. מה ההבדל בין תואר בbws ל ba בעבודה סוציאלית. 4. אני רואה את עצמי בעבודה סוציאלית רק בתחום של זקנה והגיל השלישי ואף רוצה להתפתח לכיוון בגרונטולוגיה .אם אני רוצה להתפתח בכיוון זה איזו התמחות עליי לבחור קהילתית או פרטנית . בתודה מראש.
ש
שני יונגר
לימודי עבודה סוציאלית
שלום אנה,
לצערי למרות שפירטת בהחלט בצורה מאוד יפה את כל ההתלבטות שלך את שואלת את השאלה היחידה שאני מנועה לחלוטין מלענות עלה. והשאלה היא שלה של ביקורת על מוסד לימודים. אוכל רק לומר לך בכלליות שמוסדות הלימוד השונים מחליטים בשיתוף עם המל"ג מה תהיה רמת הפסיכומטרי והבגרויות הנדרשות לכל מסלול באותו מוסד לימודים, כשאחד המדדים הוא רמת הביקוש למסלול למשל. בשורה התחתונה אמליץ לך על שני דברים: 1. להגיע ליום פתוח ולשמוע מה יש להם לומר 2. לשוחח עם סטודנטים ולקרוא חוות דעת שלהם על המסלול במכללה. זה ייתן לך מדד טוב למה שאת עתידה לפגוש בלימודים. לגבי ההבדלים בתארים, בתוך ישראל זה לא משמעותי. אלו הגדרות טיפה שונות שמתייחסות בדרך כלל למחקר. אם יחסרו לך קורסים מבחינת מוסד לימודים אחר לצורך לימודי תואר שני, אז בכל מקרה תתבקשי להשלים אותם. לכן בעיני זה לא משהו שצריך לשנות לך יותר מידי. המסלול הקהילתי עוסק בניהול של קהילה, בעיני פחות מתאים לתחום הגרונטולוגיה ששם יש הרבה מאוד עבודה פרטנית.