שלום שני, יש לי תואר ראשון בעבודה סוציאלית. אני בעלת ניסיון של שנתיים בעבודה בארגון פרטי (אוכ' צרכים מיוחדים), ועבודה טיפולית עם בני נוער בסיכון במגזר הציבורי. אני מעוניינת לשנות כיוון לעבודה חברתית אך לא טיפולית. שמעתי על משרת מנהלת קשרי קהילה בארגונים, אך אינני יודעת איך מגיעים לעבוד במשרה כזו, ומה תנאי הקבלה.אשמח אם תוכלי לסייע במידע על משרה זו. בנוסף אני מעוניינת ללמוד תואר שני כלשהו שקשור לעשיה חברתית אך לא בעל אופי טיפולי. חשבתי לאחרונה על התואר בניהול מלכ"רים, אך איני בטוחה שארצה לנהל ארגון ולכן מתלבטת האם הכיוון מתאים. תודה על עזרתך.
נ
נועה
למורי אבקש את עזרתך
מורי שלום, הייתי רוצה להתעייץ עימך אודות לימודי עבודה סוציאלית וכן עבודה ממשית בשטח, אשמח אם תוכלי להקדיש לי מזמנך כיוון שעלי להחליט עוד השנה לאן להירשם ואם בכלל להרשם למסלול זה האימייל שלי tayazo80@gmail.com
ש
שני יונגר
האם את יודעת להסביר למה את רוצה להיות עובדת סוציאלית?
שלום נועה,
בהצלחה בלימודים. האם את יודעת מה היית רוצה לעשות לאחר הלימודים כעובדת סוציאלית או להסביר למה את רוצה להיות עובדת סוציאלית?
בברכה, שני
ש
שני יונגר
לגבי השינוי שאת מחפשת
שלום מורי,
למיטב ידיעתי במסלול אלו דורשים אנשים בעלי ניסיון גם בעולם העסקי וגם בעולם החברתי. הרעיון הוא שאותו אדם הוא איש הקשר המסוגל לקשר בין שני העולמות העסקי והחברתי במטרה להעצים את הקשר הזה מצד אחד ולהביא להישגים עבור שני הצדדים במערכת היחסים הזו. מה גם שזו משרה ניהולית לכל דבר ועניין ואם ניהול לא מעניין אותך אני לא בטוחה שהמשרה הספציפית הזו תתאים לך. לגבי המעבר לארגונים חברתיים לא בכובע הטיפולי וגם לא בכובע הניהולי, מה כן היית רוצה לעשות שם? כי אנשים המקצוע בארגונים שכאלו הם בתפקידים היותר מורכבים או בתפקידים ניהוליים או בתפקידים מקצועיים כלשהם. אני חושבת שאת צריכה למצוא איזו שהיא דרך לשאול את השאלה בצורה יותר ספציפית. כלומר, לשאול את עצמך לאיזה מסלול את רוצה לעבור. זה יבהיר לך משמעותית את הדרך והבחירות שלך בדרך הזה.